Cele mai bune fursecuri cu ciocolata si menta

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
16 aug. 2019

Astazi, m-am oprit asupra unui desert deosebit de bun (ca toate deserturile cu ciocolata), dar si sanatos: fursecuri cu ciocolata si menta.

Nici n-o sa-ti vina sa crezi ca nu ai nevoie de faina din cereale, nici de zahar rafinat! Iar daca esti adepta regimului paleo, atunci acest desert indeplineste toate conditiile ca sa faca parte din retetele tale de baza. Iar gustul… gustul e demential! Incearca-le si ai sa te convingi!

Biscuiti cu morcovi si crema de branza

Ingrediente pentru fursecuri cu ciocolata si menta:

-120 gr de faina de migdale;

-30 gr de pudra de cacao;

-30 gr de zahar de cocos;

-1 varf de lingurita de sare;

-4 linguri de unt sau ghee, la temperatura camerei;

-1 ou (este optional – contribuie la culoarea maronie a prajiturilor dar nu este esential pentru reteta);

-1 lingurita de extract de menta;

-250 gr de fulgi de ciocolata, topita.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se amesteca impreuna faina de migdale, pudra de cacao, zaharul de cocos si sarea. Se adauga untul, oul si extractul de menta si se amesteca pana cand se obtine o bila de aluat. Daca aluatul nu se aduna cum trebuie, poti sa-l aduni cu mainile si sa-l framanti sau sa adaugi treptat o lingura de apa.

Cel mai simplu tort cu ciocolata si zmeura

Aluatul obtinut se pune intre 2 folii de plastic si se intinde intr-o foaie rotunda, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Se transfera pe o tava de copt si se introduce la congelator timp de 10 minute, ca sa se raceasca. Se scoate si se taie in discuri mici, cu ajutorul unei forme rotunde si se transfera intr-o tava de copt.

Se dau la cuptor timp de 10-12 minute. Se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, in timp ce pregatesti ciocolata topita. Cand ciocolata s-a topit, se pune pe fiecare prajitura in parte, netezind partea superioara, pana cand prajiturile sunt imbracate in ciocolata.

Gratarul pe care sunt prajiturile se pune deasupra unei tavi si se introduce la frigider ca sa se raceasca, timp de 10-20 de minute.

Foto: Shutterstock.com