Desert de Halloween – Fursecuri cu ciocolata neagra

Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
28 oct. 2019

Aceste fursecuri cu ciocolata neagra sunt gustarea periculos de apetisanta pentru petrecerea ta de Halloween!

Sper ca esti o iubitoare de ciocolata ca si mine. Trebuie sa fii, pentru ca aceste fursecuri sunt o tripla „amenintare”: contin pudra de cacao neagra, chipsuri de ciocolata neagra si, ca si cum nu ar fi fost suficient, si bombonelele portocalii sunt umplute cu ciocolata.

Rezultatul? Obtii niste fursecuri extrem de delicioase, cu un gust bogat, crocante pe margini si moi si gelatinoase la interior. Nu te vei mai satura!

Fursecuri cu ghimbir, banana, migdale si fulgi de ovaz

Iar daca vrei o aroma si mai intensa si nu planuiesti sa le servesti celor mici, te sfatuiesc sa adaugi si un pic de pudra de cafea.

Inainte de a-ti prezenta reteta propriu-zisa, iti las mai jos cateva trucuri:
  • Foloseste un mixer vertical, daca ai unul acasa. Aluatul este foarte dens si gros. Daca vrei sa-ti antrenezi un pic bratele, poti folosi o lingura de lemn.
  • Asigura-te ca ouale pe care le folosesti sunt la temperatura camerei. Daca ai uitat sa le scoti din frigider, sparge-le intr-un bol si lasa-le un pic sa se incalzeasca in timp ce aduni restul ingredientelor.
  • Si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca e rece, il poti baga un pic la cuptorul cu microunde: 30 de secunde, iar daca simti ca mai e nevoie, mai lasa-l inca 15. Nu-l inmuia prea tare!
  • Foloseste hartie de copt – iti va fi mult mai usor sa scoti fursecurile din tava si nici nu te vei mai chinui prea tare sa cureti tava la final.
  • Ca sa obtii nuanta neagra, asigura-te ca folosesti pudra de cacao neagra. Mai poti adauga un pic de carbune comestibil sau colorant alimentar.

Cele mai bune fursecuri cu ciocolata si menta

Ingrediente pentru fursecuri cu ciocolata neagra:

-1 cana unt nesarat, la temperatura camerei

-3/4 cana zahar brun

-1 cana zahar granulat de cocos

-2 oua

-2 lingurite extract de vanilie

-2 cani faina

-3/4 cana pudra de cacao neagra

-1 lingurita praf de copt

-1 lingurita amoniac

-1/2 lingurita sare

-1 lingurita pudra de cafea (optional)

-1 cana fulgi de ciocolata neagra

-1 1/4 cana bomboane M&M’s de culoare portocalie

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteca untul si zaharul. Adauga ouale si vanilia. Intr-un bol separat, amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt si amoniacul, sarea si pudra de cafea, daca folosesti.

Adauga treptat ingredientele uscate in ingredientele umede si amesteca bine. Adauga bomboanele M&M’s si amesteca usor ca sa nu le spargi.

Fursecuri americane „inecate” in ciocolata

Pune hartie de copt in doua tavi si, folosind o lingura pentru inghetata, portioneaza aluatul si formeaza fursecurile. Fa 3 randuri a cate patru. Adauga bomboane M&M’s in fiecare fursec inainte de a le baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Lasa-le la copt 10 minute sau pana ce fursecurile sunt ferme pe margini. Vor fi moi in interior si un pic crescute.

Dupa ce sunt gata, scoate tavile din cuptor si lasa-le sa se odihneasca 5 minute, dupa care transfera-le pe un platou si lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le consuma.

Foto: Shutterstock.com