Iti place ginul tonic? 3 retete de desert in care il poti include

1

Ginul tonic este o bautura apreciata de multi, in special de femei si poate fi baut atat vara cat si iarna. Are nenumarate variatii, dar cocktailul de baza contine gin, lamaie si apa tonica.

Retete de desert cu aceste ingrediente? Sigur ca da, aromele vor fi extrem de savuroase! Iata cum poti sa incorporezi ginul tonic in preparate dulci gustoase si interesante!

Ginul este o bautura spirtoasa obtinuta prin distilare din cereale sau malt si aromatizata cu fructe de ienupar. Asigura-te ca alegi un gin de buna calitate, pentru a-i simti aroma la capacitate maxima.

Trufe cu ciocolata si gin tonic

Desertul perfect pentru cei care iubesc ginul tonic si trufele de ciocolata!

Ingrediente:

200 g de ciocolata neagra
2 lingurite de smantana lichida
2 linguri de gin
1 lingura de apa tonica
suc de la 1/2 lamaie verde
1 lamaie verde (coaja)
50 g de unt
ciocolata alba topita pentru a inveli trufele

Cocktail-ul care ti se potriveste in functie de zodie

Mod de preparare:

Combina ciocolata neagra si smantana dubla la bain-marie pana cand se topesc. Adauga ginul, apa tonica, sucul de lamaie, coaja de lamaie si untul si, amestecand frecvent. Pune apoi crema densa obtinuta la frigider pentru 3 ore.

Ruleaza amestecul in bile de aproximativ 3 cm diametru si pune-le pe hartie de copt, pe o farfurie care incape in congelatorul tau. Congeleaza bilele timp 30 de minute.

Topeste ciocolata alba. Cu ajutorul unei furculite, scufunda bilele de ciocolata in ciocolata alba topita. Apoi pune-le din nou pe hartia de copt. Odata ce toate bilele sunt acoperite cu ciocolata alba, picura excesul de ciocolata alba pe bilele finite, impreuna cu restul de coaja de lamaie. Se dau la frigider inca 30 de minute. Apoi le poti servi invitatilor… sau le poti manca singura!

Sorbet de gin tonic

Daca iti place o inghetata buna oricand pe timpul anului, acest sorbet iti va fi pe plac! Aroma fina de gin tonic, alaturi de gustul racoritor de lamaie face ca aceasta sa fie una dintre cele mai populare retete de desert!

Ingrediente:

150 de grame de zahar
150 mililitri de apa
1 lamaie mare, coaja si suc (foloseste lamaie netratata)
100 mililitri gin
500 mililitri de apa tonica

Mod de preparare:

Intr-o cratita, prepara un sirop simplu incalzind apa si zaharul pana cand zaharul se dizolva.

Ia siropul de pe foc si adauga coaja si sucul de lamaie, apoi lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adauga apa tonica si ginul. Gusta si fa ajustari in functie de preferintele tale.

Lasa totul sa se raceasca la frigider, apoi foloseste o masina de inghetata pentru a prepara sorbetul. Pune totul la congelator.

Daca nu ai masina de inghetata, toarna amestecul intr-un vas si pune la frigider. La fiecare jumatate de ora, scoate vasul si piseaza bine cu o furculita continutul. Asa, vei sparge cristalele de gheata si vei obtine textura de sorbet.

Serveste in pahare mici si dragute, garnisite cu mai multa coaja de lamaie, cu felii subtiri de lamaie, sau orneaza paharul cu zahar de lamaie (un amestec de coaja de lamaie si de zahar macinate impreuna in robotul de bucatarie).

Tiramisu cu capsune si prosecco, desertul fresh de care ai nevoie

Cheesecake fara coacere cu gin tonic

Fata de celelalte doua retete de desert propuse mai sus, aceasta este putin mai complicata. Dar nu te ingrijora, daca te organizezi cu toate ingredientele nu iti va fi prea greu, mai ales ca totul se pregateste la rece, fara cuptor!

Ingrediente:

Baza de biscuiti

200 de grame de biscuiti digestivi
150 de gram de de unt nesarat

Umplutura de cheesecake

100 de mililitri de gin
100 de mililtri apa tonica
200 de grame de zahar pudra
un plic de gelatina
500 de grame de crema de branza grasa
300 de mililitri smantana lichida grasa
o jumatate de lamaie verde

Decor

coaja de lamaie
12 felii de lime

Mod de preparare:

Se amesteca biscuitii intr-un robot de bucatarie pana cand devin firimituri. Se topeste untul separat si apoi se amesteca cu biscuitii.

Asaza biscuitii pe fundul unei forme adanci de aproximativ 20 cm si asigura-te ca sunt bine presati. Tine-i la frigider cat faci umplutura de cheesecake.

Dizolva in putina apa gelatina, precum instructiunile de pe ambalaj.

Dupa ce s-a inmuiat, adauga ginul, apa tonica si zaharul pudra intr-o oala pe foc si pentru ca zaharul sa se dizolve. Opreste aragazul.

Odata ce zaharul s-a dizolvat, adauga gelatina in lichidul fierbinte. Amesteca astfel incat gelatina sa se dizolve complet. Lasa amestecul sa se raceasca cateva minute, amestecand des.

Intr-un bol, adauga crema de branza, zaharul pudra si sucul de lamaie. Bate-le impreuna, folosind un mixer, pana cand obtii o compozitie omogena, iar pe parcurs adauga si ametecul cu gin, astfel incat sa se incorporeze. Adauga smantana dubla si amesteca din nou pana la omogenizare.

New York Cheesecake cremos, in varianta vegana

Pune aceasta crema peste blatul de biscuiti, apoi tine la frigider totul pentru minim 5 ore, de preferinta peste noapte.

La momentul servirii, scoate inelul formei de tort si decoreaza cheesecake-ul cu gin tonic cu cele 12 felii de lime si coaja rasa de lamaie sau de lime.

Atentie! Aceste preparate contin alcool si nu sunt potrivite pentru copii sau femei insarcinate!

Foto: depositphotos.com