French toast cu Nutella si capsune

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
25 mai 2019

Acesta este un mic dejun pentru cei carora le place sa se rasfete de la primele ore ale diminetii.

French toast cu Nutella si capsune este o provocare culinara, dar si un asalt asupra organismului tau, mai ales pentru kilogramele de care incerci sa scapi, asa ca iti recomand sa nu folosesti prea des de aceasta reteta.

Da dependenta de la prima degustare si iti va fi greu sa ti-o scoti din minte.

Rulouri cu oua si avocado

Ingrediente pentru french toast cu Nutella si capsune:

-180 ml smantana;

-3 linguri de zahar pudra;

-90 gr Nutella;

-240 gr de capsune, taiate felii;

-1 ciocolata cu lapte.

Reteta de inspiratie indiana: orez prajit cu alune, ardei iute si coriandru

Pentru French Toast:

-4 oua mari;

-80 ml de lapte (poti folosi lapte de migdale dar si laptele obisnuit este ok);

-40 ml de smantana;

-1 lingura de extract de vanilie;

-2 linguri de unt nesarat, topit;

-30 gr de faina alba;

-8-10 felii de paine toast;

-3 linguri de unt nesarat.

Mod de preparare:

Pentru topping: In vasul unui mixer de bucatarie sau intr-un castron mare se amesteca cu ajutorul mixerului smantana si zaharul pudra. La inceput se bat la viteza mica, apoi se creste viteza la mare si se continua amestecarea pana cand se obtine o spuma care formeaza varfuri. Crema obtinuta se pune la frigider pana cand urmeaza sa fie folosita. Capsunele se spala si se taie felii, iar ciocolata se razuieste cu un peeler de legume ca sa obtii fasii de ciocolata.

French Toast: Intr-un castron mare se amesteca ouale, laptele, smantana, vanilia si untul topit, apoi se adauga faina si se amesteca bine pana cand se incorporeaza. Se iau feliile de paine si se trec pe rand, pe ambele parti, prin amestecul de oua si se lasa sa stea la inmuiat cate 30-60 de secunde pe fiecare parte.

Gem de capsune din 3 ingrediente, gata in 30 de minute

Se ia o tigaie mare si se pune la foc mediu. Se adauga putin unt. Se pun feliile de paine pe rand si se gatesc cate 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand incep sa se rumeneasca. Daca gatesti pentru multa lume, poti seta cuptorul la 100 de grade Celsius si le poti tine acolo pe masura ce le faci, ca sa ramana calde. 

Se pun feliile de French Toast pe un platou, se ung cu 1-2 linguri de nutella si se presara cu felii de capsune. Daca iti place sa traiesti riscant, mai poti aduga deasupra o felie de French Toast, unsa cu putina nutella, pe care sa o pui cu fata in jos peste capsunele de pe prima felie. Deasupra mai poti pune cateva felii de capsune si 1 lingura de frisca si cateva fasii de ciocolata.

Foto: Shutterstock.com