Toast cu branza de capra si prune coapte

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 sept. 2019

Cea mai buna gustare de toamna, daca ma intrebi pe mine.

Desi la prima vedere poate sa para o combinatie nepotrivita, cu siguranta te vei indragosti de reteta de toast cu branza de capra si prune coapte.

Prunele coapte si mierea tempereaza aroma pregnanta a branzei de capra, conferind dulceata unui inceput de zi perfect.

Ingrediente pentru toast cu branza de capra si prune coapte:

-2 felii de paine integrala sau paine cu coaja groasa;

-3 linguri de pasta de branza de capra;

-1 lingurita de miere;

-250 gr de prune, curatate de samburi si taiate in sferturi;

-120 gr de ceapa, taiata fin;

Cea mai buna reteta de paste puttanesca

-2 linguri de otet balsamic;

-1 crenguta de rozmarin tocat;

-ulei de masline.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se ia o tava, se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun prunele si ceapa si se stropesc cu ulei de masline. Se amesteca si se pun la cuptor pentru 30-45 de minute sau pana cand ceapa se caramelizeaza. In ultimele 10 minute se adauga si otetul balsamic si frunzele de rozmarin.

Se scot prunele de la cuptor. Se pun feliile de paine direct pe gratarul cuptorului si se prajesc timp de 5-10 minute. Se scot de la cuptor si se lasa putin sa se raceasca pentru a putea fi manevrate.

Mic dejun rapid: gofre cu burrata, rosii si prosciutto

Se unge fiecare felie cu 1 ½ linguri de branza de capra. Deasupra se presara putina miere. Cantitatea de miere se imparte in doua parti egale si se asaza pe fiecare felie de paine unsa cu branza.

Foto: Shutterstock.com