Mic dejun rapid: gofre cu burrata, rosii si prosciutto

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
11 aug. 2019

Confirmam ca aceasta combinatie e la fel de gustoasa precum arata!

Daca vrei sa schimbi rutina unui mic dejun plictisitor, iti recomand sa incerci reteta de gofre cu burrata, rosii si prosciutto.

Pe langa faptul ca arata foarte apetisant, este foarte delicioasa, hranitoare si nu este greu de facut. In plus, sigur iti va aduce cuvinte de lauda din partea norocosilor care o vor gusta. Este micul dejun perfect pentru o zi perfecta.

Ingrediente pentru gofre cu burrata, rosii si prosciutto:
Pentru gofre:

-120 g de faina alba;

-2 lingurite de praf de copt;

-1 ½ lingurite de zahar extrafin;

-1/4 lingurita de sare;

-1 ou mare, batut lejer;

-100 ml lapte integral;

-120 gr unt nesarat, topit si racit;

-80 gr branza cheddar, razuita.

-2 bile de branza burrata sau mozzarella;

-6 felii subtiri de prosciutto;

-30 de rosii cherry, taiate in jumatati;

-frunze proaspete de oregano.

Mod de preparare:

Se ia un castron in care se pun faina, praful de copt, zaharul si sarea si se amesteca. Se adauga oul, laptele si untul si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat lichid omogen, fara cocoloase. Se adauga branza si se amesteca ca sa se combine.

Se preincazeste aparatul de gofre la temperatura mediu-mare. Se pulverizeaza suprafata cu ulei pentru gatit si se adauga ¼ din cantitatea de aluat in mijlocul formei de gofra, apoi se inchide incet capacul. Se gateste pana cand devine maroniu-aurie si este perfect patrunsa, in jur de 4-5 minute.

Se scoate gofra din aparat si se reiau operatiunile de mai sus cu restul de aluat ramas. Dupa ce sunt gata toate gofrele, se pun deasupra fiecareia cate o bucata de burrata sau mozzarella, 5-6 rosii cherry si o felie de prosciutto, rupta in bucati. Se orneaza cu frunze proaspete de oregano. Se asezoneaza cu fulgi de sare de mare si piper negru, proaspat rasnit.

Foto: Shutterstock.com