Mic dejun cu fulgi de ovaz, inspirat de tortul de morcovi

1
De Denisa Toma
26 mai 2021

Stim ca fulgii de ovaz sunt o baza excelenta pentru un mic dejun sanatos. Sunt o sursa buna de fibre, proteine, magneziu, fier si zinc.

Desi am incercat o multime de preparate pe baza de fulgi de ovaz, una dintre cele mai bune variante este budinca obtinuta peste noapte pentru ca este atat de usor de facut.

Aceasta reteta de budinca de ovaz inspirata de tortul de morcovi este un preparat pentru micul dejun care poate face orice persoana sa devina matinala, chiar si pe cei care nu iau de obicei micul dejun. Este sanatoasa si are un gust ce aminteste de un desert delicios.

„Micul dejun cu ovaz, de tip prajitura cu morcov, este un succes de fiecare data cand il prepar”, declara pentru mindbodygreen.com chef-ul Amber Caudle. „Terciul de ovaz preparat peste noapte este un aliment de baza in casa mea si este atat de usor de consumat dimineata. Corpul meu iubeste acest terci de ovaz crud pentru ca este usor de digerat si imi aminteste de deliciosul tort de morcovi”, spune specialista. Ingredientele din acest preparat fac mai mult decat sa contribuie la gustul de tort de mocovi. Ofera sustinere pentru sistemul digestiv, ceea ce inseamna ca si creierul va fi mai fericit.

Buddha bowl de vara, pranzul perfect pentru sanatate si silueta

„Cred cu tarie ca un sistem digestiv sanatos inseamna un creier mai sanatos si mai fericit. Conexiunea dintre cele doua este foarte importanta si este un subiect de care sunt pasionata. Ma concentrez intotdeauna sa am un sistem digestiv puternic, sanatos pentru a-mi imbunatati creierul si starea de bine”, adauga chef-ul. Cercetarile au aratat ca axa intestine-creier, care le conecteaza pe cele doua, este deosebit de importanta pentru starea de bine. Iar acest lucru inseamna ca alimentele care sunt sanatoase pentru digestie sunt sanatoase si pentru creier, asa cum este cazul si acestui preparat bogat in fibre.

Iata cum se prepara, peste noapte, micul dejun cu fulgi de ovaz, inspirat de tortul de morcovi:

Ingrediente pentru terciul crud din fulgi de ovaz (4-6 portii)

2 cani si jumatate de fulgi de ovaz
1 cana cu apa de cocos
1 cana cu lapte de cocos
1 cana cu morcovi rasi
1/4 cana cu seminte de in macinate
1 lingura si jumatate de sirop de artar sau 1/2 lingurita cu extract de stevia
1 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita cu ghimbir macinat
un praf de sare de mare

Reteta de smoothie verde a lui Kourtney Kardashian imbunatateste fertilitatea si te ajuta sa slabesti

Pentru topping (optional): coacaze, nuci, seminte, fructe, fulgi de cocos, sirop de artar etc.

Pentru nucile pecan cu sirop de artar

1 cana cu nuci pecan
1 lingura cu sirop de artar
1 lingura cu ulei de cocos
un praf de sare de mare

Mod de preparare pentru nucile pecan

Amesteca o cana cu nuci pecan crude cu o lingura de sirop de artar, o lingura cu ulei de cocos si un praf de sare.
Pune intr-o tava si coace in cuptor timp de 15 minute la 175 de grade Celsius.

Cel mai verde sos pentru paste, plin de antioxidanti, grasimi sanatoase si arome bogate

Mod de preparare pentru terciul de ovaz

Amesteca bine fulgii de ovaz, apa de cocos, laptele de cocos, semintele de in macinate, siropul de artar sau extractul de stevia si ghimbirul macinat.
Acopera-le si lasa la inmuiat peste noapte.
Adauga morcovul ras, presara cu nucile cu sirop coapte si topping-ul pe care il doresti – coacaze, fulgi de cocos sau orice tip de nuci, seminte sau fructe.

Foto: Instagram/@mmillyjane