Cele mai sanatoase cereale pentru micul dejun, conform unui nutritionist

1

Cerealele sunt una dintre cele mai la indemana optiuni de mic dejun – dar, in cele mai multe cazuri, sunt si una dintre cele mai putin sanatoase. Acest lucru se datoreaza faptului ca cele mai multe sunt incarcate cu carbohidrati rafinati si zahar, ambele fiind destul de nocive.

De regula, nutritionistii recomanda un mic dejun ceva mai bogat in proteine si in fibre, precum oua cu legume sau carne slaba de pui, alaturi de cruditati, poate intr-un sandwich. Totusi, daca nu poti renunta la cereale, e bine sa optezi pentru cea mai sanatoasa optiune.

Cereale recomandate de nutritionist

„Alege cereale cu un amestec de cereale precum kamut, tarate de grau, ovaz, spelta, orz, mei si quinoa, ceea ce le face un centru de putere nutritionala”, spune nutritionistul Steph Magill.

Asadar, nu ai nevoie de cereale ultra procesate, cu mult zahar, ci un mix de cereale naturale, cat mai bogate in fibre. Este suficient sa verifici eticheta si sa citesti valorile nutritionale.

Alimentul bogat in minerale si fibre care imbunatateste digestia si iti ofera abdomen plat

Ovazul este bogat in fibre solubile si are un continut ridicat de proteine. Poate ajuta la mentinerea senzatiei de satietate si la reglarea nivelului de zahar din sange. Cerealele integrale, precum fulgii de grau, orezul brun si quinoa, sunt bogate in fibre si nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele B si fierul. Acestea ofera o sursa de energie pe termen lung si pot sustine sanatatea sistemului digestiv.

Orzul, de asemenea, este o sursa buna de fibre, oferind si alte beneficii pentru sanatate, precum reducerea riscului de boli de inima.

Mic dejun cu fulgi de ovaz, inspirat de tortul de morcovi

Unele cereale pentru micul dejun sunt imbogatite cu vitamine si minerale, cum ar fi vitamina D, calciu si fier. Acestea pot reprezenta o optiune buna pentru a asigura aportul necesar de nutrienti esentiali.

Alege cereale bogate in fibre si creste-le aportul nutritiv

Magill explica faptul ca adevarata vedeta este fibra.

„Cheia pentru pierderea in greutate se afla in continutul de fibre, care nu numai ca va face sa te simti satula mai mult timp, dar ajuta si la reglarea nivelului de zahar din sange prin incetinirea digestiei”, spune nutritionista.

Magill recomanda afinele bogate in antioxidanti (care sunt pline de beneficii pentru sanatate!), nucile si, bineinteles, laptele. In acest fel, spune ea, „adaugi si mai multe fibre si grasimi sanatoase, ceea ce o face o masa satisfacatoare si sanatoasa”. In plus, totul devine delicios.

4 cereale satioase si bogate in proteine, pe care trebuie sa le introduci in dieta daca vrei sa slabesti

Nutritionista subliniaza ca aceasta combinatie este, de asemenea, „o gustare ideala la mijlocul zilei, tinand la distanta acele pofte, in timp ce se aliniaza perfect cu obiectivele tale de pierdere in greutate”, ceea ce inseamna ca poti spune adio tuturor gustarilor procesate.

Foto: depositphotos.com