Gem de capsune din 3 ingrediente, gata in 30 de minute

gem de capsune
Avatar1
De Irina Constantin
10 mai 2019

Vremea incepe sa se incalzeasca, atmosfera de vacanta e din ce in ce mai prezenta, iar capsunele incep sa apara in piete. Este momentul perfect sa profiti de fructele de sezon si sa prepari cat mai multe delicii sanatoase.

Capsunele sunt extrem de versatile, asa ca imaginatia este singura limita in ceea ce priveste crearea de noi deserturi. In aceasta perioada poti pregati gem de capsune, dulceata, tarte, creme pentru prajituri sau mousse-uri fine si aromate.

Gofre cu cacao, inghetata si capsune – o reteta fara gluten

Pe langa faptul ca un gust divin, capsunele sunt si foarte sanatoase pentru organism. Acestea contin cantitati mari de vitamina C si au rol antioxidant. In plus, fructele parfumate reprezinta gustarea perfecta, o cana de capsune avand doar 55 de calorii.

In continuare, iti propunem cea mai simpla reteta de gem de capsune. Se prepara in jumatate de ora sau poate chiar mai putin si contine numai trei ingrediente.

Rondele de ciocolata umplute cu o crema de capsune – desert gata in 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 kg capsune proaspete, spalate si uscate cu un servetel;
  • 115 grame de zahar (poti folosi zahar brun, daca doresti);
  • 2 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare:

  1. Dupa ce ai inlaturat frunzele, ai spalat capsunele si le-ai uscat, pune-le intr-un blender. Trebuie sa obtii o compozitie omogena, de consistenta unui piure.
  2. Daca preferi un gem de capsune foarte fin, trece piureul printr-o sita si elimina semintele fructelor.
  3. Pune piureul obtinut intr-o tigaie antiaderenta si incalzeste-l la foc mediu spre mare. Pe parcurs, adauga zaharul si zeama de lamaie.
  4. Lasa compozitia pe foc pana incepe sa se ingroase si sa formeze bule la suprafata. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 12-15 minute. Asigura-te ca amesteci frecvent, pentru a evita lipirea sau arderea.
  5. Opreste aragazul si lasa gemul sa se raceasca in totalitate, inainte sa il transferi intr-un borcan curat si sa ii pui capacul.

Gata! Acest gem de capsune poate fi pastrat in frigider pana la zece zile, insa iti garantam ca il vei termina pana atunci.

Cea mai buna reteta de clatite vegane si fara gluten

Poti consuma gemul ca atare, pe paine prajita, ca umplutura pentru clatite sau ca topping pentru inghetata.

Daca ai pofta de ceva fresh, pune intr-un bol cateva linguri de iaurt grecesc, granola si o lingurita de gem de capsune. Vei obtine cel mai parfumat mic dejun, care te va binedispune instant!

Foto: Shutterstock.com