Cea mai buna reteta de clatite vegane si fara gluten

clatite vegane
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
17 sept. 2018

Faina de hrisca nu contine gluten si se poate folosi ca inlocuitor pentru faina de grau. Cand ai pofta de clatite, incearca cea mai buna reteta de clatite vegane!

Nu trebuie sa folosesti lapte si nici oua ca sa faci clatite delicioase. Persoanele care au intoleranta la gluten sau vor sa-l evite pe cat posibil pot sa inlocuiasca faina de grau cu cea de hrisca sau de orez. Aceste doua alternative merg de minune pentru a prepara clatite vegane si fara gluten.

Ingrediente pentru cea mai buna reteta de clatite vegane si fara gluten:

125 de grame de faina de hrisca

2-3 linguri cu sirop de orez brun

340 mililitri de lapte de migdale neindulcit

O lingura si jumatate de seminte de in macinate

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amesteca cu mixerul.

Se incinge o tigaie, se pulverizeaza putin ulei si se toarna cate putin din aluat.

Se intoarce clatita pe cealalta parte pana cand se rumeneste bine.

Foto: Shutterstock.com