Rondele de ciocolata umplute cu o crema de capsune – desert gata in 30 de minute

1
De Ioana Marosan
27 feb. 2019

Aceste rondele de ciocolata umplute cu capsune sunt un deliciul al bucatariei Paleo.

Gustul bogat de ciocolata, unt de cocos si capsune iti va incanta papilele gustative. Si cand te gandesti ca pentru a face acest desert impresionant ai nevoie de doar 5 ingrediente si putin peste 30 de minute, chiar ca nu exista niciun motiv sa nu incerci si tu acest desert delicios.

Batoane rapide cu ovaz si ciocolata, fara coacere

Ingrediente pentru briose vegane cu ciocolata, capsune si unt de cocos (dieta Paleo):

-100 gr de unt de cocos, aromatizat cu capsune;
-1 lingura de sirop de artar;
-1 lingura de faina de cocos;
-350 gr de chipsuri de ciocolata vegana;
-2 linguri de ulei de cocos;
-4-5 capsune, taiate felii, pentru ornat.

Mod de preparare:

Untul de cocos aromatizat se obtine din 520 gr de miez de nuca de cocos razuit si 500 gr de capsune, curatate si taiate in jumatati. Miezul de cocos se pune in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand ajunge la consistenta unei pudre, apoi se lasa se se odihneasca 1 minute, dupa care se se reporneste blenderul si se mai mixeaza inca 1 minut. Apoi se adauga capsunele si se mixeaza impreuna pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se poate pastra in borcan la frigider.

Cel mai bun tort de ciocolata cu doar 5 ingrediente (fara coacere)

Se ia un bol de sticla rezistent la cuptorul cu microunde si se pun in el chipsurile de ciocolata si uleiul de cocos. Se gatesc la microunde in reprize de cate de 30 de secunde, amestecand bine in fiecare pauza. Se ia o tava pentru briose, se tapeaza cu hartie de copt si se pune in fiecare forma cate 1 lingurita de ciocolata, apoi se apasa cu fundul linguritei pentru a tapeta uniform peretii formei cu ciocolata. Dupa ce termini de tapetat fiecare forma, se introduce tava la congelator timp de 10 minute.

Mini-tarte fara coacere cu mousse de ciocolata

Intre timp, se combina untul de cocos aromatizat cu capsune, siropul de artar si faina de cocos. Dupa ce amestecul devine omogen, se pune cate 1/2 de lingura in fiecare dintre formele de ciocolata racita, pana cand intreaga compozitie este distribuita uniform in cele 12 forme. Poti apasa usor cu degetul pentru a nivela compozitia, apoi acopera fiecare dintre cele 12 forme cu 1-1 ½ lingurite de ciocolata. Decoreaza fiecare prajitura cu o felie de capsuna proaspata si introdu tava la congelator pentru 10 minute.

Foto: Shutterstock.com