Cel mai aromat desert de vara: prajitura cobbler cu piersici si inghetata de vanilie

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
22 aug. 2019

Punem pariu ca aceasta este cea mai aromata prajitura cu fructe pe care ai incercat-o!

Stiu ca e cald si nu ai chef de gatit, dar mai stiu si ca ti-e pofta de ceva dulce. Tocmai de aceea ti-am pregatit o reteta simpla si delicioasa: prajitura cobbler cu piersici.

Eu o prepar adesea in sezonul cald, pentru ca imi e mai usor da gasesc piersici aromate, „adevarate”, asa cum le spune mama mea. Se face usor si e pe gustul intregii familii, pentru ca feliile suculente de piersica se combina in cel mai delicios mod cu gustul catifelat al untului, cu extractul de vanilie, dar si cu inghetata care se adauga la final. Vei avea parte de o simfonie de arome si de gust racoritor, absolut memorabil. Spune-mi cum ti-a iesit!

Ingrediente pentru prajitura cobbler cu piersici:

Pentru umplutura de piersici:

-4 piersici mari, taiate felii;

-30 gr zahar;

Pentru aluatul tip cobbler:

-120 gr unt topit;

Cea mai buna salata toscana cu tortellini

-90 gr zahar;

-1 lingurita de extract de vanilie;

-120 gr de faina;

-1 lingurita de praf de copt;

-1 praf de sare;

-30 gr zahar;

-inghetata de vanilie pentru servire.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia o tava de copt, cu latura de 20×26 cm si se unge cu putin ulei. Se pun feliile de piersici si zaharul si se amesteca bine.

„Lava cake” la slow cooker

Se ia un castron in care se pun untul, zaharul, vanilia, faina, praful de copt si sarea si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat relativ omogen. Se iau portii de aluat cu ajutorul unei linguri si se presara deasupra piersicilor. Se niveleaza cu lingura sau cu degetele. Se da la cuptor pentru 25 de minute, pana cand sucul piersicilor incepe sa fiarba la suprafata aluatului.

Se presara cu zahar si se mai pune la cuptor timp de 10 minute, pana cand partea superioara capata o culoare maronie si devine usor crocanta. Se scoate de la cuptor si se lasa sa stea 20-30 de minute, inainte de servire. Se serveste impreuna cu inghetata de vanilie.

Foto: Shutterstock.com