Salam de biscuiti cu ciocolata neagra, desertul copilariei

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
29 sept. 2019

Provocarea culinara de astazi ma poarta cu gandul la copilarie, la unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am mancat vreodata: salam de biscuiti. Insa, de data aceasta iti propun un salam de biscuiti cu ciocolata neagra.

Nu este doar nostalgia, salamul de biscuti este delicios, usor de preparat si nu are cum sa nu fie pe placul oricarui amator de ceva dulce.

Reteta vegana, fara gluten: Gnocchi cu sos de rosii

Ingrediente pentru salam de biscuiti cu ciocolata neagra:

-180 gr de biscuiti digestivi;

-70-80 gr de alune coapte (sau orice alte nuci preferi), tocate grosier;

-200 gr de ciocolata neagra;

-90 gr de unt nesarat;

-90 ml de lapte integral;

-20 ml de lichior, coniac sau rom (optional);

-zahar pudra.

Mod de preparare:

Se iau biscuitii si se pun intr-o punga autosigilanta. Se zdrobesc cu ajutorul unui sucitor pana cand se obtin bucati mici si firimituri mai mari. Se transfera intr-un castron si se amesteca impreuna cu nucile. 

Prajitura vegana cu Nutella

Intr-un castron de dimensiuni medii se pun ciocolata si untul. Se pune castronul in cuptorul cu microunde pana cand untul si ciocolata se topesc. Se adauga laptele si alcoolul si se amesteca. Se adauga amestecul de biscuiti si ciocolata si se amesteca bine pana cand se combina.

Se pune amestecul pe o foaie de hartie de copt si se modeleaza cu mainile sau cu o spatula, pana cand incepe sa semene cu un salam. Se impacheteaza in hartie de copt si se ruleaza bine. Se da la frigider pentru cateva ore pana cand se intareste.

Dupa ce s-a racit, se scoate din hartia de copt si se pudreaza cu zahar. Se indeparteaza excesul de zahar cu ajutorul unei perii, apoi se taie in felii si se serveste. 

Briose sanatoase cu unt de arahide, ciocolata si banane

Se pastreaza la frigider sau la congelator. Daca se pastreaza la frigider, trebuie lasat cateva minute la temperatura camerei inainte de a-l taia si servi.

Foto: Shutterstock.com