Batoane rapide cu ovaz si ciocolata, fara coacere

Alina Dragne1
De Alina Dragne
6 feb. 2019

Reteta asta este atat de usor de facut in casa, incat nici nu are rost sa cumperi batoane din comert. Mai ales ca astfel ai control total asupra ingredientelor si stii cu siguranta tot ce contin.

Recunosc ca, nu de putine ori, mi se face pofta de ceva dulce atunci cand stau mult si lucrez la calculator. Asa ca am grija sa am la indemana gustari delicioase si sanatoase, cum ar fi aceste batoane proteice super delicioase.

Batoane de ciocolata alba cu fistic si caise

Ingrediente:

1 cana unt de arahide

1/2 cana miere (sau alt indulcitor preferat)

1/2 cana ulei de cocos

2 cani fulgi de ovaz

1 cana fulgi de cocos maruntiti

1/2 cana mix de nuci, stafide etc.

1 cana ciocolata neagra

1 lingurita esenta de vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare:

Topim untul de arahide, mierea, uleiul de cocos si ciocolata intr-o oala, la foc mediu.

Cand toate cele de mai sus s-au topit uniform, oprim focul si incorporam fulgii de ovaz, fulgii de cocos, mixul de nuci si stafide, vanilia si praful de sare.

Batoane Snickers facute in casa: o reteta fara coacere si fara gluten

Turnam compozitia intr-o forma si o bagam in frigider pana se intareste. Le taiem in forma de batoane sau patrate si le savuram cand avem pofta de ceva dulce sau un snack rapid.

Foto: Marius Dragne