Gofre cu cacao, inghetata si capsune – o reteta fara gluten

gofre cu cacao
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
14 sept. 2018

Gofrele pot sa fie potrivite pentru un mic dejun sau brunch, daca nu le faci cu faina alba si zahar rafinat. Trebuie sa incerci aceasta reteta fara gluten de gofre cu cacao, inghetata si capsune!

Nu te imbie la rasfat si relaxare aceasta fotografie? Pe noi, da! Si pentru ca meritam sa ne rasfatam din cand in cand cu ceva bun, iti propun sa incerci aceasta reteta de gofre cu cacao fara gluten, pe care le poti combina cu topping-urile tale preferate.

Ca sa imbunatatesti reteta obisnuita de gofre, trebuie sa folosesti faina de orez integral, care nu contine gluten, sa adaugi pudra de cacao pentru aroma de ciocolata si sa folosesti uleiul de cocos presat la rece in locul untului sau a uleiului rafinat. Rezultatul va fi unul neasteptat! Trebuie sa ne crezi pe cuvant!

Ingrediente pentru gofre cu cacao, inghetata si capsune:

166 de grame de faina de orez integral

50 de grame de pudra de cacao (de preferat raw, neprocesata)

35 de grame de zahar de cocos plus 1 lingura cu zahar

1 lingurita cu bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita de sare

237 dde mililitri de lapte de migdale fara zahar, la temperatura camerei

2 oua ecologice, la temperatura camerei

60 de mililitri de ulei de cocos presat la rece

1 lingurita cu extract de vanilie

Mod de preparare:

Incalzeste in prealabil aparatul pentru vafe.

Amesteca intr-un bol faina cu cacaua, zaharul de cocos, bicarbonatul si sarea.

Intr-un bol separat se amesteca laptele cu ouale, uleiul cu vanilia, dupa care se toarna peste amestecul de faina.

Pulverizeaza putin ulei pe aparatul de gofre si toarna din aluat, respectand instructiunile de folosire ale aparatului.

Foloseste o inghetata vegana de vanilie ca topping peste gofrele cu cacao si orneaza cu bucati de capsune proaspete.

Foto: Shutterstock.com