Cea mai buna reteta de gofre fara gluten si zahar rafinat – un mic dejun care te rasfata

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
10 sept. 2018

Gofrele se pot face in asa fel incat sa fie sanatoase, fara gluten si fara zahar. Incearca aceasta reteta simpla!

Daca ai pofta de un mic dejun bun, in care sa te rasfeti cu o portie generoasa de gofre, atunci trebuie sa incerci aceasta combinatie inedita. In plus, aceasta reteta de gofre nu contine gluten si nici zahar rafinat, astfel ca este o alternativa mult mai sanatoasa la reteta traditionala.

Faina de ovaz fara gluten inlocuieste perfect faina alba, iar bananele pasate sunt indulcitorul perfect pentru aceste gofre.

Ingrediente pentru cea mai buna reteta de gofre fara gluten si zahar rafinat:

200 de grame de faina de ovaz fara gluten

2 banane medii pasate cu furculita

2 linguri cu pudra de radacina din arrowroot sau amidon de porumb

1 lingura cu praf de copt

1/2 lingurita cu sare de mare

3 oua

237 de mililitri de lapte vegetal

100 mililitri de ulei de cocos presat la rece

2 lingurite cu extract de vanilie

Banane, fructe de padure, iaurt de cocos, sirop de orez brun (topping-uri)

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca faina de ovaz cu amidonul, praful de copt, sarea si scortisoara.

Intr-un bol separat se mixeaza ouale, apoi se adauga laptele, uleiul de cocos, banana pasata si extractul de vanilie.

Se combina ingredientele uscate cu cele lichide, se amesteca foarte bine, se lasa sa stea 10 minute, dupa care se fac gofrele folosind un aparat special.

Se aranjeaza pe farfurie, se orneaza cu fructe, iaurt de cocos si sirop de orez brun.

Foto: Shutterstock.com