Desert antiinflamator: Inghetata de turmeric cu lapte de cocos

1
De Ioana Marosan
10 aug. 2019

Daca astepti musafiri si vrei sa-i intampini cu ceva bun si racoritor, inghetata de turmeric cu lapte de cocos ii va surprinde cu siguranta. 

Are un gust bogat de cocos, o culoare foarte frumoasa, este usor picanta, contine doar zaharuri naturale si este sanatoasa.

Ingrediente pentru inghetata de turmeric cu lapte de cocos:

-830 ml de lapte de cocos integral;

-4 feliute de ghimbir proaspat;

-60 ml sirop de artar;

-1 praf de sare;

-2 lingurite de turmeric macinat;

-1/2 lingurita de scortisoara macinata;

-1 praf de piper negru;

Cum faci cele mai bune rulouri cu scortisoara

-1 praf de cardamom (optional);

-1 lingurita de extract de vanilie;

-30 ml de ulei de masline (optional);

-50 grame de ghimbir confiat (optional).

Mod de preparare:

Cu o zi sau o noapte inainte se pune vasul pentru inghetata in congelator, ca sa fie bine racit.

Se ia o oala mare in care se incalzesc laptele de cocos, ghimbirul, siropul de artar, sarea, turmericul, scortisoara, piperul si cardamomul. Se pun la foc mediu si se amesteca pentru a se omogeniza. Apoi se iau de pe foc si se adauga extractul de vanilie. Se mai amesteca o data ca sa se incorporeze.

Se gusta si se ajusteaza in functie de preferinte. Mai poti adauga turmeric pentru o aroma intensa, scortisoara pentru un gust picant, sirop de artar daca preferi mai dulce sau sare pentru a echilibra toate aromele.

Amestecul se transfera intr-un castron si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se acopera si se pune in frigider sa se raceasca peste noapte, sau macar 4-6 ore.

Cea mai buna budinca de ciocolata – reteta lui Jamie Oliver

A doua zi, se indeparteaza ghimbirul cu ajutorul unei linguri sau strecuratori. Acum este momentul sa adaugi ulei de masline daca preferi o textura mai cremoasa.

Amestecul se toarna in masina de inghetata si se pregateste conform instructiunilor producatorului, in jur de 20-30 minute. In acest timp, se toaca ghimbirul confiat si se adauga in amestec ca sa se incorporeze.

Dupa ce amestecul ajunge la consistenta dorita, se transfera intr-o tava pentru inghetata. Suprafata se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Tava se acopera si se introduce la congelator pentru 4-6 ore. Se scoate de la congelator cu 10 minute inainte de servire ca sa se inmoaie. Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata, incalzita in apa fierbinte, se formeaza si se scot bilutele de inghetata.

Poate fi pastrata la congelator timp de 10 zile, desi este mai buna in primele 7 zile.

Foto: Shutterstock.com