Cum faci cele mai bune rulouri cu scortisoara

1
De Ioana Marosan
22 iun. 2019

Pentru o reteta de desert rapida, deosebit de buna si care este usor de facut, iti recomand sa incerci cele mai bune rulouri cu scortisoara.

Nu ai nevoie decat de 7 ingrediente si obtii un desert extraordinar de bun!

Ingrediente pentru cele mai bune rulouri cu scortisoara:
Pentru aluat:

-3 linguri de unt;

-1 pachet de drojdie uscata;

-240 ml de lapte de migdale, neindulcit;

-1 lingura de zahar de trestie, organic;

-1/4 lingurita de sare;

-408 gr de faina alba.

Reteta vegana: Gogosi pline cu ciocolata

Pentru umplutura:

-3 linguri de unt, topit;

-30 gr de zahar de trestie, organic;

-1-3 lingurite de scortisoara (in functie de cat de mult iti place scortisoara).

Pentru glazura:

-120 gr de unt, topit.

Mod de preparare:

Pentru aluat: Laptele de midgale si untul se incalzesc timp de 30 de secunde la microunde, fara sa inceapa sa fiarba. Se lasa sa se raceasca pana ajung la temperatura de 43 de grade Celsius. Se transfera intr-un castron mare si se adauga drojdia. Se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Se adauga 1 lingura de zahar si sarea si se amesteca.

Se adauga treptat faina, amestecand continuu (este posibil sa nu fie nevoie sa o pui pe toata). Se va forma un aluat lipicios. Dupa ce s-a ingrosat suficient de mult ca sa mai poata fi amestecat, se transfera pe o suprafata de lucru tapetata cu faina  si se framanta timp de 1 minut, pana cand se formeaza o bila de aluat.

Smoothie cu ciocolata, alune si pudra de maca

Se ia vasul de la mixerul de bucatarie, se unge cu ulei de avocado si se pune bila de aluat inapoi. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 1 ora, intr-un loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Se pune aluatul pe o suprafata plana, tapetata cu faina. Se intinde intr-o foaie subtire, patrata. Se unge cu unt topit si se presara cu scortisoara. Se ruleaza si se pune cu capatul rulat in jos. Se taie in felii groase de 3-5 cm si se aseaza intr-o tava rotunda, tapetatata cu unt topit. Partea superioara se unge cu unt topit si se acopera cu folie de plastic.

Se pune deasupra cuptorului si se lasa sa mai creasca, in timp ce cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius.

Dupa ce cuptorul s-a incalzit, se introduce tava la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana cand rulourile capata o culoare usor maronie. Se lasa sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se servesc.

Foto: Shutterstock.com