Vinete cu lamaie si usturoi la cuptor. Combina-le cu un sos din iaurt si sumac!

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
30 iun. 2019

Vinetele sunt bogate in vitamine si fibre, asa ca gateste-le cat de des poti vara aceasta. Idei iti dam noi!

Salata de vinete va fi mereu preferata mea, insa am vrut sa incerc ceva diferit si am ajuns sa ador aceste vinete cu lamaie si usturoi la cuptor.

Chiar daca este foarte cald, crede-ma ca merita sa incalzesti cuptorul ca sa prepari aceste vinete cu lamaie si usturoi. Practic nu trebuie sa faci mare lucru, ci doar sa tai in jumatati vinetele, sa le stropesti cu ulei de masline, sa le asezi in tava si sa le introduci la cuptorul incins. 

Reteta fara coacere: Bilute cu morcovi si ghimbir

Ingrediente pentru vinete cu lamaie si usturoi la cuptor:

3 vinete, taiate in jumatati

Ulei de masline

Sare

Pentru dressing-ul de usturoi si lamaie ai nevoie de:

1 lingura cu coriandru maruntit sau patrunjel

2 catei de usturoi

2 linguri cu zeama de lamaie

2 linguri cu ulei de masline

1/2 lingurita de sare

Chiftelute picante cu quinoa si cartofi

Pentru sosul de iaurt si sumac ai nevoie de:

2 cesti cu iaurt grecesc

Sumac (condiment). 

Mod de preparare:

Vinetele se lasa la cuptor aproximativ o ora pana cand se inmoaie si se rumenesc. Stropeste-le cu dressingul de usturoi imediat ce le-ai scos de la cuptor, apoi lasa-le la marinat 30 de minute ca sa absoarba toate aromele.

Serveste vinetele pe un pat de sos din iaurt amestecat cu sumac. Mmm, delicios!

Supa de ceapa autentica, asa cum se mananca la Paris

Foto: Shutterstock.com