Reteta fara coacere: Bilute cu morcovi si ghimbir

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
18 iun. 2019

Pentru astazi iti propun o reteta fara coacere: bilute cu morcovi si ghimbir. Sunt moi, indulcite in mod natural de morcov si curmale, cu o aroma discreta de nuca de cocos, nuci si scortisoara.

Sunt extraordinar de simplu de facut si reprezinta o gustare perfecta si sanatoasa.

Trufe cu ciocolata neagra, miere, smochine si nuci

Ingrediente pentru reteta fara coacere: bilute cu morcovi si ghimbir:

-85 gr de morcov curatat si ras fin (1-2 morcovi);

-200 gr de curmale (cantarite dupa ce au fost curatate de samburi);

-210 gr de nuci crude (poti folosi nuci pecan sau nuci caju, daca preferi);

-2 lingurite de extract de vanilie;

-1/4 lingurita de sare de mare;

-3/4 lingurita de scortisoara macinata;

-1/2 lingurita de ghimbir ras;

-1 praf de nucsoara macinata;

-40-60 gr de faina de cocos (poti folosi si faina de migdale);

-40 gr de stafide (optional; poti folosi si alte fructe uscate, neindulcite artificial).

Pentru topping (optional):

-40 gr de fulgi de cocos;

-8 lingurite de unt de cocos moale.

Mod de preparare:

Morcovul se da pe razatoarea fina si se lasa deoparte. Curmalele se curata de samburi si se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand se desfac in bucatele mici sau pana cand se formeaza o bila. Se scot din robot si se lasa deoparte.

Smoothie cu unt de arahide si dulceata de chia si zmeura

Se pun nucile, vanilia, sarea si condimentele. Se mixeaza pana cand se obtine un aluat semi-fin, apoi se adauga curmalele si morcovii si se pulseaza scurt pana cand se formeaza un aluat, iar morcovii sunt incorporati. Atentie, sa nu mixezi prea mult! Vrei sa obtii un aluat, nu un piure.

Cu ajutorul unei linguri se formeaza bilute de aluat si se pun direct pe o tava tapetata cu hartie de copt sau un platou pentru servit. Daca bilutele sunt prea lipicioase, mai poti adauga putin ulei de cocos. Daca sunt prea umede, mai poti adauga putina faina de migdale.

Se dau prin fulgi de cocos si se consuma imediat sau se pot pune la frigider ca sa raceasca si sa se intareasca.

Se pastreaza la frigider timp de maximum 1 saptamana sau la congelator pentru cel mult 1 luna.

Foto: Shutterstock.com