Secretul celui mai gustos falafel. Reteta vegana care nu da gres!

Daniela Mitran1
De Daniela Mitran
16 feb. 2020

O alimentatie sanatoasa porneste de la ingredientele principale si de la retetele pe care le incerci. Testeaza aceasta reteta vegana bogata in nutrienti.

Este bine cunoscut deja faptul ca nautul este bogat in proteine. Insa aceasta reteta vegana contine tot ce trebuie sa cuprinda o masa gustoasa si satioasa! In plus, untul de arahide adaugat la preparare ii ofera mai multa savoare.

Acest ingredient nu numai ca aduce un aport considerabil de proteine, ci ii ofera preparatului o consistenta mult mai buna. Preparatul se pastreaza mai bine pentru mai mult timp, nu devine sfaramicios si este mult mai aromat.

Reteta vegana pentru cel mai gustos falafel

O reteta de falafel nu pare intotdeauna cea mai simpla alegere culinara. Insa ai fi uimita cat de usor este de preparat! Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru aceasta reteta vegana, iar procesul in sine este destul de usor.

Iata, asadara, care e secretul celui mai gustos falafel:

Ingrediente:

  • 400 grame de naut fiert
  • 115 grame de dovleac copt
  • 50 de grame faina de migdale
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 3 linguri de unt de arahide
  • 1 lingura de zeama de lamaie

Ingredientele sunt pentru 18 chiftele de falafel.

Mod de preparare:

Inainte sa prepari cel mai gustos falafel, primul pas este cel mai important: pregatirea cuptorului! 🙂 Asigura-te ca temperatura de coacere este reglata la 180 de grade.

Cat timp acesta se incalzeste, poti sa amesteci ingredientele.

Iti recomand sa folosesti un blender, pentru a adauga toate ingredientele si pentru a le amesteca pana cand acestea capata un amestec omogen.

Dupa ce ai preparat pasta de falafel, adauga sortimentul preferat de condimente si pulseaza in continuare.

Sortiment traditional de condimente:

  • 2 lingurite de chimion
  • 1 lingurita de mix de condimente (orientale)
  • 1 lingurita de ceapa pudra

Sortiment marocan de condimente:

  • 2 lingurite de turmeric
  • 1 lingurita de garam marsala (amestec de condimente, cel mai des macinate, folosit deseori in bucataria indiana)
  • 1 lingurita de usturoi pudra

Sortiment puternic aromat:

  •  1 jumatate de legatura de busuioc proaspat
  • 1 jumatate de legatura de menta proaspata
  • 2 linguri de muguri de pin

Odata omogenizata compozitia, poti sa treci la pasul urmator: formarea chiftelelor de falafel. Iti recomand sa le formezi cu mana, iar daca aluatul este usor umed, poti sa adaugi putina faina de migdale.

Pentru coacere ai nevoie de o tava in care ai asezat hartia de copt. Timpul de coacere pentru aceasta reteta vegana este de aproximativ 20 de minute sau pana cand chiftelele de falafel capata o culoare brun aurie.

Odata preparate, poti sa consumi oricand aceste chiftele. Le poti depozita pentru cateva zile in frigider sau pentru mai mult timp in congelator.