Condimentele aromate care programeaza sistemul imunitar sa distruga celulele canceroase

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
11 oct. 2019

Cei mai aprigi dusmani ai celulelor canceroase sunt aceste condimente care nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru, daca nu zilnic, cel putin de trei ori pe saptamana.

Mai ales daca lucrezi in medii stresante sau in orase poluate. Daca consumi hrana procesata sau daca fumezi. In mod cert, organismul va avea nevoie de o sustinere puternica in lupta sa de mentinere a sanatatii. Cancerul apare pe fondul unui sistem imunitar slabit, iar aceste condimente intaresc imunitatea si se pun scut in fata celulelor canceroase.

Cand celulele canceroase cresc si se raspandesc in organism, rezultatul sunt tumorile, si acestea de doua tipuri: benigne si maligne.

Exista mai mult de 100 de tipuri de cancer in functie de celulele implicate. Angiogeneza este un proces fiziologic care creeaza vase de sange in organism.

Acest proces se activeaza atunci cand suferim o leziune si organismul are nevoie de reconstruirea vaselor de sange pentru a incepe vindecarea, dar angiogeneza este legata si de cancer. Procesul este reglat de inhibitori si activatori – desi cancerul este strans legat de inhibitori, activatorii sunt responsabili pentru stimularea cresterii celulelor vasculare. Iata ce alimente te ajuta sa distrugi celulele canceroase:

Turmericul este un condiment miraculos, dar adevărata forță stă în substanța activă extrasă din turmeric, și anume curcumin. Curcuminul extras din turmeric este de peste 30 de ori mai benefic decat condimentul in sine.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.