Reteta fara coacere: Cheesecake cu portocale

1
De Ioana Marosan
10 sept. 2019

Iti vine sa crezi ca nu e nevoie sa aprinzi aragazul ca sa prepari acest cheesecake delicios?

Afara e inca foarte cald si nici nu poate fi vorba sa pornesti cuptorul. Ai pofta de ceva bun si nu stii cum sa rezolvi aceasta problema? Nimic mai simplu: reteta fara coacere de cheesecake cu portocale e tot ce ai nevoie.

Un desert simplu, usor de preparat si gata in doar cateva minute. Poti sa-l prepari pe ultima suta de metri atunci cand se anunta musafiri din senin.

Ingrediente pentru reteta fara coacere de cheesecake cu portocale:

-250 gr de biscuiti;

-3 linguri de unt nesarat, topit;

-1 lingura de coaja de portocala.

Pentru umplutura:

-180 ml smantana pentru frisca;

-80 gr zahar;

Prajitura vegana cu ciocolata

-230 gr crema de branza la temperatura camerei;

-120 ml suc concentrat de portoclae, fara zahar adaugat;

-coaja de la o portocala mica.

Pentru servire (optional):

-felii de portocala;

-frisca;

-coaja de portocala;

-biscuiti.

Mod de preparare:

Pentru crusta se amesteca impreuna biscuitii sfaramati, untul si coaja de portocala. Se imparte amestecul in mod egal in 6 borcane pentru servit si se apasa usor. Se da la rece cat timp se prepara umplutura.

Cel mai aromat desert de vara: prajitura cobbler cu piersici si inghetata de vanilie

Se amesteca smantana si zaharul cu ajutorul unui mixer pana cand amestecul incepe sa formeze varfuri. Se incorporeaza treptat crema de branza, amestecand usor timp de 1 minut. Se adauga sucul de portocale si se amesteca la viteza mica pana cand amestecul devine omogen.

Se adauga coaja de portocala si se mai amesteca timp de 1-2 minute, pana cand amestecul devine usor si aerat. Se toarna in mod egal in borcanele pregatite si se da la rece timp de cateva ore, ca sa se intareasca.

Foto: Shutterstock.com