O reteta fresh pentru toata familia: paste cu rosii coapte si busuioc

1
De Ioana Marosan
11 sept. 2019

Reteta de paste cu rosii si busuioc este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. O poti pregati foarte usor si va fi cu siguranta excelent primita de toata familia.

Profita de rosiile pline de savoare pe care le poti folosi in salate, dar si in tarte sarate sau in retete de paste.

Ingrediente pentru paste cu rosii coapte si busuioc:

-800 gr rosii cherry, taiate in jumatati;

-1 lingura de ulei de masline;

-1 catel de usturoi, tocat;

-1/2 lingura de zahar;

-1/2 lingurita de sare;

Cocktail fresh Bellini cu piersici

-1/2 lingurita piper;

-1/2 lingurita cimbru uscat.

Pentru uleiul infuzat cu busuioc:

-2 legaturi mari de frunze de busuioc;

-120 ml ulei de masline;

-1/2 lingurita  sare;

-piper negru proaspat rasnit.

Pentru paste:

-450 gr de spaghete din faina integrala;

-3-4 linguri de ulei de masline infuzat cu busuioc;

-2 catei de usturoi, tocati (optional);

-60 g parmezan razuit;

-800 gr rosii cherry coapte;

-cateva frunze de busuioc;

-parmezan ras.

Mod de preparare:

Se preincazeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun rosiile cherry taiate in jumatati si se stropesc cu ulei de masline. Se presara cu usturoi tocat, zahar, sare si cimbru si se amesteca bine. Se dau la cuptor timp de 90-120 de minute, amestecandu-le la fiecare 30 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca si devin foarte dulci.

Se pune o oala cu apa pe foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, se introduc frunzele de busuioc si se oparesc timp de 10 secunde. Se scot si se tranfera intr-un vas cu apa rece si cuburi de gheata. Se lasa cateva minute, apoi se scot si se scurg de excesul de lichid, apoi se toaca.

Budinca de ciocolata fara gluten

Busuiocul se transfera intr-un mixer, se adauga uleiul de masline si sarea si se mixeaza pana cand se obtine un amestec verde, omogen Se lasa sa stea 30 de minute, apoi se strecoara. Uleiul poate fi folosit imediat sau se poate pastra la frigider timp de 1 saptamana.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata, se scurg de apa si se transfera intr-un castron. Se amesteca imediat cu 3-4 linguri de ulei infuzat cu busuioc si apoi cu parmezan. Se adauga rosiile coapte si restul sucurilor din tava de copt. Se asezoneaza cu sare si piper si se servesc imediat.

Foto: Shutterstock.com