Ravioli din zucchini cu mozzarella, rosii coapte si busuioc

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
19 mai 2019

Reteta de ravioli din zucchini cu mozzarella, rosii coapte si sos de busuioc de mai jos nu contine paste, dar este una de tinut minte.

Orice ai face, inevitabil ti se face pofta de paste. Stiu ca tii la silueta, asa ca m-am gandit sa-ti propun o varianta delicioasa, cu putine calorii. Si mult mai sanatoasa!

Sau cand se anunta musafiri si vrei sa le arati ce-ai invatat din vacanta in Italia, chiar daca acolo ai mancat numai pizza, poti sa prepari aceste ravioli din zucchini. Stai linistita, nu o sa spunem ca o stii de la noi, va fi secretul nostru!

Mousse de avocado si ciocolata inspirat de Gordon Ramsay

Ingrediente cu ravioli din zucchini cu mozzarella, rosii coapte si busuioc:

-2 rosii de gradina, feliate;

-120 gr rosii cherry;

-4 catei de usturoi, pisati sau dati pe razatoare;

-2 linguri de ulei de masline extravirgin;

-2 linguri de otet balsamic;

-o mana de frunze de busuioc, tocate grosier;

-4 tulpini de cimbru proaspat;

-fulgi de ardei iute tocati;

-sare si piper;

-3 dovlecei sau zucchini de marime medie;

-120 gr de branza ricotta din lapte integral;

-60 gr de branza feta sfaramata;

-60 gr de parmezan razuit;

-2 linguri de busuioc proaspat tocat;

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 215 grade Celsius.

Se ia o tava in care se pun feliile de rosii de gradina, usturoiul si rosiile cherry. Se adauga uleiul de masline, otetul balsamic, bucuiocul, cimbrul, fulgii de ardei iute si un praf de sare si piper. Se amesteca usor ca sa se combine. Se dau la cuptor pentru 15 minute sau pana cand rosiile cherry incep sa plesneasca.

Cookies cu migdale si ovaz pentru micul dejun. Da, sunt sanatoase!

Intre timp se fac ravioli. Cu un peeler se taie dovleceii in felii longitudinale si se pun pe un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare. 

Intr-un castron de dimensiuni medii se amesteca cele 3 tipuri de branza si se asezoneaza cu busuioc, sare si piper. 

Se iau 4 felii de dovlecel sau zucchini si se aseaza incrucisat, astfel incat sa formeze o stea. In centru se pune 1 lingura din amestecul de branza si condimente, apoi se impaturesc feliile de dovlecel catre centru, petrecandu-se una peste cealalta. Se procedeaza la fel cu celelalte felii de dovlecel pana la epuizarea compozitiei de branza.

Se scoate tava cu rosii de la cuptor si se aseaza ravioli de dovlecel cu partea impaturita in sus. Se stropesc cu putin ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se introduce tava la cuptor pentur inca 15 minute sau pana cand ravioli se incalzesc la interior. Se scot de la cuptor si se servesc impreuna cu parmezan ras si busuioc proaspat.

Foto: Shutterstock.com