Desertul delicios de Paste de la Jamie Oliver: Prajitura cu ciocolata fara ou

Mara Ionescu1
De Mara Ionescu
13 apr. 2020

Sa presupunem ca ti s-a facut pofta de ceva dulce. Adica de ceva cu ciocolata. Deschizi usa frigiderului si… surpriza, nu mai ai oua. Nu e tocmai sigur acum sa mergi la magazin sa cumperi, asa ca ce e de facut?

Nimic mai simplu: incearca aceasta reteta de Paste de la Jamie Oliver ca sa prepari cea mai buna prajitura cu ciocolata fara ou. 

Este momentul perfect ca sa-ti testezi talentul in bucatarie. Mai ales ca, daca nu-ti iese din prima, poti incerca de cate ori vrei. Nu ai nevoie decat de unt, faina, zahar si ciocolata. Si 30 de minute ca sa fie gata.

Ce gatesc celebritatile in autoizolare: 3 retete care te vor inspira sa le incerci

Este genul de prajitura cu interiorul moale si lipicios care curge putin atunci cand o asezi pe farfurie. Si, daca din intamplare, ai in frigider inghetata sau fructe de padure, atunci vei avea parte de combinatia perfecta.

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru prajitura cu ciocolata, fara ou, de la Jamie Oliver:

-200 gr de unt nesarat si inca putin in plus pentru tapetarea tavii;

-200 gr alune;

-200 gr de ciocolata neagra de calitate;

-200 gr de faina cu agent de crestere;

-200 ml lapte semidegresat;

-200 gr de zahar brun.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se ia o tava patrata, non-aderenta, si se tapeteaza cu hartie de copt.

Alunele se mixeaza pana cand se obtine un amestec fin. Fara sa opresti robotul de bucatarie se adauga ciocolata si apoi untul, iar dupa aceea se incorporeaza faina si un praf de sare.

Se adauga laptele, apoi zaharul si se continua mixarea pana cand se obtine un amestec omogen. 

3 retete de clatite sanatoase si delicioase. Cum sa le prepari

Cu ajutorul unei spatule se distribuie uniform amestecul in tava si se da la cuptor timp de 18 minute, pe raftul din mijloc. Se scoate cand marginile au devenit usor crocante dar mijlocul este in continuare lichid si lipicios.

Se serveste calda, cu extra topping de ciocolata sau cu fructe proaspete si o lingura de iaurt sau putina inghetata. Se poate lasa sa se raceasca si se va transforma intr-o brownie gustoasa.

Foto: Unsplash.com