Briose de Paste cu banane si nuci

1
De Teodora Tirca
17 apr. 2020

Daca te-ai saturat de clasicul cozonac sau Panettone, iti propun o varianta mai simpla, mai usoara si mai fresh: briosele delicioase cu banane si nuci.

Acum ca petrecem Pastele in carantina, ne permitem sa experimentam mai mult cu preparatele. Nu spun sa renunti complet la traditii, insa schimbarile fac bine intotdeauna, adaugand un pic de diversitate in viata ta cotidiana.

Chiar daca nu ai de gand sa faci cine stie ce pregatiri, cu siguranta iti doresti sa ai aproape un desert delicios si in acelasi timp usor. Ei, bine, briosele cu banane si nuci propuse de cei de la Goop.com sunt ideale, pentru ca se fac usor, iar daca le consumi cu masura nici macar nu-ti vor afecta silueta.

Desertul delicios de Paste de la Jamie Oliver: Prajitura cu ciocolata fara ou

Desi e o reteta usor dietetica, te vei bucura de aceeasi textura pufoasa a brioselor obisnuite, poate chiar mai pufoasa, avand in vedere continutul de banane. Te invit sa descoperi mai jos reteta pentru 12 briose.

Ingrediente:

– 3 banane coapte (mediu)

– 120 ml sirop de artar

-60 ml sirop de orez

-1 lingura extract de vanilie

-65 grame faina de orz

-1 lingurita praf de copt

-64 grame stafide

-64 grame nuci

– 2 lingurite de sare de mare fina

-6 linguri de ulei de struguri

-128 grame faina integrala

-64 grame faina alba

3 retete de clatite sanatoase si delicioase. Cum sa le prepari

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si prajeste nucile pe o foaie de copt aproximativ 7 minute, apoi marunteste-le bine.

Cerne faina si bicarbonatul de sodiu intr-un bol de marime medie si adauga si sarea.

Pune bananele taiate bucati intr-un blender impreuna cu celelalte ingrediente lichide si amesteca pana cand se transforma intr-un piure.

Fa o fantana in mijlocul fainei si adauga acolo piureul de ingrediente umede, apoi amesteca treptat cu faina pana cand aceasta este complet incorporata si se formeaza un aluat. Adauga stafidele si nucile si framanta usor pentru a le incorpora. Nu insista mult cu framantatul, altfel briosele vor iesi prea tari.

Pune hartie de copt sau un pic de ulei in formele pentru briose, apoi foloseste o lingura dozatoare pentru inghetata ca sa distribui uniform aluatul in forme. Coace pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand testul cu scobitoarea arata ca briosele sunt coapte. Lasa-le un pic la racit, insa pentru un gust mai intens serveste-le calde cu cateva feliute de unt.

Foto: Instagram/@middleracksweets