Pizza-desert cu oua de ciocolata – perfecta pentru masa de Paste!

pizza-desert
Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
9 apr. 2019

Blat de tort, dulceata de caise, glazura de cacao si oua de ciocolata – ce ar putea sa nu-ti placa la aceasta reteta geniala de pizza-desert?

Sarbatorile Pascale sunt printre preferatele mele. Ador cozonacul, imi place sa vopsesc oua si ador friptura de miel. Aceasta reteta de pizza-desert imi place in mod special pentru ca foloseste toate aromele clasice ale acestei sarbatori, reinterpretandu-le intr-un mod cat se poate de ingenios.

Pizza? De Paste? Eu zic da! Blatul e pufos si delicios, dulceata de caise ii da un gust aparte, glazura de cacao si alune e geniala, iau ouale de ciocolata sunt… cireasa de pe tort.

Pizza cu pesto, anghinare, rucola si burrata, o combinatie surprinzatoare

Ingrediente pentru pizza-desert

-250g unt nesarat

-150g zahar brut nerafinat Muscovado

-1/2 lingurita extract de migdale

-1 ou

-300g faina

-1 lingurita sare

-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

-2 lingurite de scortisoara macinata

-coaja de la doua portocale

-coaja de la doua lamai

-200g mix de fructe uscate

-100g cirese glasate

-80g dulceata de caise

Pentru topping

-200g sos de ciocolata si alune de padure

-1 mana de oua mici de ciocolata

-1 mana de oua de ciocolata taiate in doua

-3 linguri de migdale macinate

Pizza dulce cu ricotta si piersici. Cine s-ar fi gandit ca e o combinatie excelenta?

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge si tapeteaza o tava rotunda pentru tort.

Amesteca untul cu zaharul intr-un bol mare, pana obtii un sos lejer si aerat. Adauga extractul de migdale si oul si continua sa amesteci bine.

Intr-un bol separat amesteca faina, sarea si bicarbonatul. Adauga scortisoara, coaja de la portocale si lamai, fructele uscate si ciresele glasate.

Combina amestecul de unt cu cel de faina si incorporeaza bine. Toarna aluatul in tava si da-l la cuptor pentru 30-40 de minute.

Separat, adauga un pic de apa calda in dulceata de caise si amesteca bine. Folosind o pensula pentru ornat produse de patiserie, unge blatul de tort cu dulceata si lasa-l sa se raceasca un pic. Dupa ce s-a racit, transfera-l din tava.

Pentru a face topping-ul, topeste sosul de ciocolata si alune de padure intr-o tigaie mica si toarna-l peste blatul de pizza. Adauga ouale de ciocolata si migdalele rase si poti servi.

Pizza sanatoasa cu blat din cartofi dulci, un deliciu pe care trebuie sa-l incerci

Foto: Instagram – KitchenMason