Pizza cu pesto, anghinare, rucola si burrata, o combinatie surprinzatoare

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
24 feb. 2019

Atunci cand ti-e pofta de o pizza, dar parca ai manca si o salata, nu-ti ramane decat sa le impaci pe amandoua: pizza cu pesto de busuioc, anghinare, rucola si burrata.

Nu stiu daca pizza face parte din regimul tau de slabit, dar acest preparat contine foarte multe legume si doar un pic de branza, cat sa nu uiti ca mananci o pizza. Iar salata de rucola, cu gust puternic de busuioc si lamaie iti va mai reduce putin din mustrarile de constiinta ca nu ai respectat ceea ce ti-ai propus de Anul Nou.

Reteta de urgenta: Pizza delicioasa fara drojdie

Ingrediente pentru pizza cu pesto de busuioc, anghinare, rucola si burrata:

-220 gr. de aluat de pizza, facut in casa sau cumparat;
-40 gr. pesto de busuioc, de casa sau cumparat;
-60 gr de masline verzi, taiate felii;
-120 gr de baby spanac, tocat;
-1 borcan de anghinare marinata, scursa si taiata in bucati potrivite;
-fulgi de piper rosu;
-2 linguri de ulei de masline extravirgin;
-2 lingurite de coaja de lamaie si 1 lingurita de zeama de lamaie;
-sare si piper negru;
-250 gr de frunze de rucola;
-60 gr de frunze de busuioc proaspat, tocate;
-2 linguri de marar, tocat;
-2 linguri de seminte de pin coapte;
-230 gr de branza burrata sau mozzarella (aproximativ 2-3 bile).

Pizza cu guacamole, o noua combinatie cu avocado

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se ia o tava mare si se unge cu ulei de masline. Pe suprafata de lucru se imprastie putina faina si apoi se intinde foaia de aluat pana cand se obtine un cerc subtire, cu diametrul de aproximativ 20-24 cm, apoi se transfera pe tava de copt. Se unge cu pesto si se pun maslinele, spanacul si anghinarea. Se baga tava la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand blatul incepe sa se rumeneasca pe margini. Intre timp, intr- un castron de dimensiuni medii, se amesteca impreuna uleiul de masline, coaja si zeama de lamaie si un praf de sare, piper negru si piper rosu.

Pizza cu crusta de conopida si multe frunze verzi

Se adauga rucola, busuiocul, mararul si semintele de pin si se amesteca bine pana cand se combina. Se scoate pizza de la cuptor, se pune branza si se lasa sa stea timp de 5 minute ca sa se incalzeasca, apoi se garniseste cu salata de rucola.

Foto: Instagram/Tieghan Gerard