Pizza cu guacamole, o noua combinatie cu avocado

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 feb. 2019

Micul dejun trebuie sa fie simplu de pregatit, delicios, sanatos si trebuie sa-ti tina de foame pana la orele pranzului. Aceste reguli sunt indeplinite cu brio de aceasta reteta de pizza cu guacamole.

Ingredientele alese se potrivesc de minune impreuna si sunt pline de nutrienti, oferind o portie de energie sanatoasa pentru o zi plina de provocari. Oul si avocado iti vor asigura necesarul de proteine si grasimi bune, iar rosiile, ceapa si lipia naan vor desavarsi acest mic dejun plin de savoare.

Breakfast Pizza – cel mai gustos mic dejun de inspiratie italiana

Ingrediente pentru pizza cu guacamole:

-2 lipii naan;
-1 lingura de ulei pentru gatit (poti sa folosesti ulei de cocos sau ulei de avocado);
-2 oua;
-2 avocado copti;
-70 gr de rosii cherry, taiate in jumatati;
-2-4 linguri de ceapa rosie, tocata marunt;
-1/2 de lime taiata in jumatate;
-sare si piper pentru asezonare;
-un praf de piper rosu (optional);
-2 linguri de coriandru tocat (poti sa folosesti patrunjel daca nu gasesti sau nu-ti place
coriandrul).

Reteta de urgenta: Pizza delicioasa fara drojdie

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cand ajunge la temperatura setata, se pun lipiile naan pe gratarul de la mijlocul cuptorului si se lasa la copt timp de 2-3 minute, pana cand se incalzesc, apoi se scot pe o farfurie.

Se ia o tigaie non-aderenta si se pune la foc mediu. Se pune putin ulei si apoi se sparg pe rand cele 2 oua. Cand albusurile incep sa se intareasca, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa se gateasca timp de 1-2 minute sau pana cand galbenusurile au consistenta pe care o doresti. Se asezoneaza cu sare si piper si apoi se scot pe o farfurie.

Se ia fiecare avocado si se piseaza marunt pe fiecare lipie naan, intinzand cat mai uniform pasta obtinuta, apoi se presara ceapa rosie taiata marunt, rosiile cherry si se asezoneaza cu zeama de lime.

Pizza desert cu pere, branza de capra si miere

Se condimenteaza din belsug cu sare si piper, apoi se pune cate un ou-ochi pe fiecare lipie si se decoreaza cu frunze de coriandru sau de patrunjel. Se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com