Breakfast Pizza – cel mai gustos mic dejun de inspiratie italiana

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
10 feb. 2019

Pizza este probabil cel mai cunoscut preparat din bucataria italiana si are sute de milioane de
fani in toata lumea.

Pentru cei mai devotati dintre ei am pregatit o reteta de breakfast pizza – cel mai gustos mic dejun de inspiratie italiana.

Pizza verde fara gluten, un deliciu pentru cei care iubesc pesto-ul

Oricat de ciudat ar parea sa-ti incepi ziua cu o pizza pe post de mic dejun, reteta noastra de breakfast pizza contine oua, bacon, spanac si branza de capra, este delicioasa si iti va tine de foame fara probleme pana la orele amiezii.

Ingrediente pentru breakfast Pizza:

-500 gr de aluat de pizza;
-4 linguri de ulei de masline;
-250 gr de spanac proaspat sau amestec de frunze de salata verde;
-200 gr de rosii cherry, taiate in jumatati;
-120 gr de cubulete de bacon, sotate in prealabil;
-100 gr de branza de capra, taiata marunt;
-4 oua;
-sare si piper, pentru asezonare.

Vinete la cuptor cu rosii, busuioc si mozarella – alternativa perfecta pentru pizza

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se ia oo tava de pizza sau o tava mare pentru copt si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se unge cu putin ulei. Se intinde foaia de aluat de pizza intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 30 de cm si apoi se transfera in tava pregatita. Marginea aluatului de indoaie de jur-imprejur pentru ca ingredientele sa nu se scurga de pe suprafata aluatului.

Se pune ulei de masline in mijlocul cercului de aluat si apoi, folosind fundul unei linguri, se intinde uniform pe intreaga suprafata a aluatului, inclusiv pe marginile indoite. Se pun un rand de frunze de spanac sau de salata, apoi se pun rosiile cherry, bacon-ul si branza de capra si se introduce tava la cuptor pentru 8 minute.

Pizza margherita fara gluten, un rasfat pentru weekend

Se scoate de la cuptor si se sparge cate un ou in fiecare dintre cele 4 parti ale cercului de aluat, dupa care se da din nou la cuptor pentru 9 minute sau pana cand ouale suunt gatite la consistenta pe care ti-o doresti. Se scoate de la cuptor, se asezoneaza cu sare si piper, se taie in felii si se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com