Oua coapte in avocado

Alina Dragne1
De Alina Dragne
21 iun. 2019

Oua coapte in avocado, pentru un mic dejun cremos, delicios si satios.

Da! Avocado copt este delicios! Acest proces il face extrem de moale si cremos si ii imbunatateste aroma. Se potriveste perfect si unui avocado mai tare si necopt.

Mie imi place la nebunie acest fruct satios, asa ca pregatesc des aceasta reteta usoara care impresioneaza pe oricine. Si pentru ca e plin de grasimi sanatoase si te ajuta sa slabesti, m-am gandit ca nu ai niciodata prea multe retete cu avocado la dispozitie. Aceasta aduce o abordare fresh, pe care nu cred ca ai mai incercat-o pana acum.

Idee pentru brunch: quesadilla cu oua jumari si salsa de avocado

Fructul de avocado este numit de catre nutritionisti „fructul perfect”, pentru ca poate fi mancat la orice ora din zi, este plin de vitamine si fibre, iar pe termen lung contribuie la mentinerea sanatatii, a frumusetii si a siluetei. Eu zic ca merita sa aprindem cuptorul pentru el, nu-i asa?

Ingrediente:

1 avocado mai mare

2 oua medii

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper negru

1/4 lingurita fulgi de chili

mix de frunze verzi

Pizza cu guacamole, o noua combinatie cu avocado

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Ne pregatim o tava mica de copt si o tapetam cu hartie de copt; jumatatile de avocado trebuie sa nu stea inclinate.

Taiem avocado in doua si scoatem samburele. Cu ajutorul unei lingurite scobim un pic pulpa, cat sa aiba loc un ou.

Spargem ouale si le punem cu grija in jumatatile de avocado. Le coacem timp de 15 minute.

Toast cu avocado si ciuperci – un mic dejun gata in 10 minute

Asezonam ouale cu sare, piper si fulgi de chili si le servim imediat, alaturi de o salata dintr-un mix de frunze verzi (asezonata simplu cu ulei de masline, suc de lamaie si sare).

*Daca cumva se scurge din albus pe langa avocado, nu va panicati si savurati in continuare.

Foto: Marius Dragne