Pizza sanatoasa cu blat din cartofi dulci, un deliciu pe care trebuie sa-l incerci

1
De Ioana Marosan
15 feb. 2019

Arata ca o pizza, dar este mai mult de atat: pizza cu blat din cartofi dulci aduce impreuna ingrediente pe care nu te-ai fi gandit sa le combini vreodata.

Un blat facut din cartof dulce si un topping de oua, varza kale, sunca si rosii. Un mic dejun savuros si plin de vitamine si nutrienti, aceasta pizza inedita iti va schimba felul in care te gandeai pana acum la acest preparat italian.

Pizza cu crusta de conopida si multe frunze verzi

Ingrediente pentru pizza cu blat din cartofi dulci:

Pentru blat:

-250 gr de miez de cartof dulce, razuit;
-2 oua;
-2 linguri de faina de cocos;
-1/2 lingurita de sare;
-1/2 lingurita de piper.

Pentru topping:

-1 lingura de ulei de cocos;
-1/2 de ardei gras verde, tocat;
-cateva frunze de varza kale sau alte frunze de salata;
-1/4 lingurita de pudra de usturoi;
-3-4 oua;
-1 lingura de busuioc proaspat, tocat;
-cateva rosii cherry, taiate in jumatati;
-60 gr de sunca, taiata foarte fin;
-optional: branza.

Pizza cu guacamole, o noua combinatie cu avocado

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se ia un castron in care se pun miezul de cartof dulce, ouale, faina de cocos, sarea si piperul si se amesteca bine cu mainile, pana cand se obtine un amestec relativ omogen, asemanator unui aluat.

Se imparte in 2 jumatati si se modeleaza intr-o forma rotunda, asemanatoare unui blat obisnuit de pizza, apoi se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 15 minute. In timp ce se coace blatul poti sa pregatesti ingredientele pentru topping.

Breakfast Pizza – cel mai gustos mic dejun de inspiratie italiana

Se ia o tigaie de dimensiuni medii si se pun pe foc. Se adauga uleiul de cocos, apoi se pun ardeiul gras, taiat cubulete, si varza kale si se soteaza pana cand se inmoaie frunzele de varza. Se condimenteaza cu pudra de usturoi. Ouale se bat impreuna cu putina apa. Se reduce temperatura de gatire a tigaii si se adauga ouale care se gatesc pana cand sunt aproape complet patrunse.

Se ia tigaia de pe foc si se adauga busuiocul, amestecand pana cand acesta este uniform distribuit. Se scot blaturile de cartof dulce de la cuptor, iar deasupra lor se pune amestecul de oua, apoi se adauga rosiile, branza si sunca. Se introduc din nou la cuptor pentru 5-8 minute si apoi se scot si se servesc.

Foto: Shutterstock.com