Frigarui cu creveti si ananas

1
De Ioana Marosan
19 sept. 2019

Pentru o cina usoara si deliciosa si care este simplu si rapid de pregatit, iti recomand sa incerci frigarui cu creveti si ananas.

Daca te-ai plictisit de frigaruile obisnuite cu pui, trebuie sa dai o sansa acestei combinatii: creveti cu ananas si cartofi dulci. Gustul dulceag al ananasului pe gratar si al cartofilor dulci este completat perfect de aroma crevetilor.

Ingrediente pentru reteta de frigarui cu creveti si ananas:

-350 gr de creveti mari, decorticati si curatati;

-1 ardei gras rosu mediu, taiat in jumatati si curatat de seminte si apoi taiat in bucati de aproximativ 2 cm;

-240 gr de ananas, taiat cubulete;

-sucul de la 1 lime;

Cele mai bune fursecuri cu ciocolata si menta

-mix de condimente pentru fructe de mare;

-2 linguri de ulei de rapita;

-1 cartof dulce mare, taiat in felii groase de 0,5 cm;

-sare si piper negru, proaspat macinat;

Pentru sos:

-3 linguri de smantana;

-2 lingurite de amestec de condiment pentru fructe de mare;

-coaja de la ½ de lime.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 225 grade Celsius. Se iau 6-8 bete de lemn pentru frigarui si se inmoaie in apa cel putin 10 minute. Dupa ce s-au inmuiat bine, se pun alternativ creveti, ardei gras si ananas pana cand betele se umplu.

Se amesteca impreuna condimentele pentru fructele de mare cu zeama de lime, 1 lingura de ulei de canepa, sare si piper. Se trece fiecare frigarui prin amestecul rezultat, avand grija ca fiecare parte sa fie bine acoperita. Se lasa la frigider timp de 20-45 de minute, cat timp se incalzeste cuptorul si se gatesc cartofii dulci.

Desert de vara: tiramisu cu afine si mure

Feliile de cartof se pun pe mijlocul grillului si se gatesc pana cand partea exterioara incepe sa se rumeneasca iar interiorul devine moale.

Se scot frigaruile din marinata si se pun pe grill. Se gatesc pana cand crevetii devin opaci, apoi se intorc pe cealalta parte si se mai lasa 1-2 minute.

Se scot de la cuptor si se pregateste sosul, amestecand ingredientele pana cand acestea se omogenizeaza.

Foto: Shutterstock.com