Acest fruct te ajuta sa slabesti – Contine enzime pentru arderea grasimilor si imbunatatirea digestiei

1

Dieta cu ananas are o multime de beneficii pentru sanatate. Acesta contine enzime si fibre, care asigura accelerarea digestiei si reglarea metabolismului.

O portie de ananas pe zi tine doctorul departe? La fel ca in cazul marului din celebra zicala, ananasul are o multime de beneficii care iti asigura o stare de sanatate buna, alaturi de alimentatia echilibrata si sport.

Bucura-te de ananas drept desert dupa masa, in loc de ciocolata sau inghetata si ii vei simti din plin beneficiile. Totusi, ai grija sa alegi ananas proaspat, nu cel in conserva, care, de cele mai multe ori, contine un sirop din zahar.

Dieta cu ananas este recomandata pentru a pierde din kilogramele in exces. In timp ce ananasul singur nu poate topi grasimea, ca aliment cu putine calorii si bogat in nutrienti este un adaos sanatos la orice dieta de slabit.

Shoturi reci cu ghimbir si ananas: o reteta cu multiple beneficii pentru sanatate

200 de grame de ananas proaspat nu contin grasimi si au aproximativ 90 de calorii, 22 de grame de carbohidrati, 1 gram de proteine si 2 grame de fibre. Ananasul are o densitate energetica scazuta, ceea ce inseamna ca are putine calorii in comparatie cu dimensiunea portiei. Este, de asemenea, o sursa buna de fibre, asa ca ananasul te ajuta sa tii departe senzatia de foame.

Dieta cu ananas: ce este enzima bromelaina

Pentru inceput, sa vorbim despre enzima numita bromelaina. Ananasul este plin de ea, desi se gaseste in special in tulpina si in piele.

Bromelaina este cunoscuta pentru capacitatea sa de a descompune lanturile de proteine. Acest lucru ii confera o utilizare culinara ca fragezitor pentru a inmuia bucatile dure de carne. Este un fragezitor atat de bun incat, atunci cand folosesti sucul de ananas ca marinata, trebuie sa marinezi efectiv doar pentru o perioada scurta de timp. Daca marinezi prea mult timp, carnea se va destrama.

De fapt, aceasta enzima este atat de puternica incat cei care proceseaza ananasul trebuie sa poarte manusi si masti, deoarece sucul va ajunge sa le „manance” mainile si fata. Atunci cand tai mai mult ananas, nu este neobisnuit sa te alegi cu pielea uscata si descuamata sau chiar cu mici rani.

Asadar, daca vei manca ananas dupa masa, iti vei usura digestia, datorita acestei enzime care dizolva mai repede alimentele.

Frigarui cu creveti si ananas

Ananasul are o portie solida de fibre

Fibrele se digera lent in organism si, prin urmare, te ajuta sa fii satula pentru mai mult timp. Acest lucru este important pentru pierderea in greutate. Fibrele din ananas  favorizeaza digestia si actioneaza ca un laxativ natural.

Ananasul este hidratant

Ananasul este format din 86% apa, ceea ce este cu siguranta hidratant. Evident, nu este suficient doar sa consumi ananas, trebuie sa bei si cei 2 litri de apa recomandati zilnic.

Ananasul este plin de mangan

Manganul este un nutrient esential de care corpul tau are nevoie pentru a functiona corect si pentru a procesa alimentele pe care le mananci. O ceasca de ananas contine 1,5 miligrame de mangan, ceea ce reprezinta aproape intregul aport recomandat pentru o zi. Manganul ajuta la reglarea metabolismului grasimilor si carbohidratilor.

Este antiinflamator

Ananasul este o sursa solida de vitamina C, care are efect antiinflamator. Acesta poate scadea riscul a mai multe potentiale probleme de sanatate, inclusiv anumite tipuri de cancer si boli de inima.

Este o sursa excelenta de vitamine si minerale

Ananasul este in special plin de vitamina C si mangan, dar contine si o gramada de alte substante nutritive care sunt bune pentru sanatatea ta, inclusiv:

Vitamina B6
Cupru
Tiamina (vitamina B1)
Folat
Potasiu
Magneziu
Niacina (vitamina B3)
Riboflavina (vitamina B2)
Fier

Suplimentele de vitamine sunt benefice in sezonul rece, insa trebuie sa eviti aceste 3 tipuri de produse

Dieta cu ananas

Aceasta presupune consumul de ananas la fiecare masa, precum si o alimentatie lejera, compusa din salate, carne slaba la gratar si legume.

Exemplu de meniu:

Incepe-ti ziua cu o portie de ananas in loc de mic dejun. Iti va detoxifia organismul si va creste rata metabolica.

La pranz consuma o salata cu ton si, drept desert, un terci de ovaz cu ananas. Ananasul si fulgii de ovaz sunt o combinatie delicioasa. Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre dietetice, care vor preveni absorbtia grasimilor. Tonul este o sursa excelenta de proteine slabe si grasimi sanatoase.

O cina usoara, dar substantiala, precum o salata bogata in vitamine, minerale, fibre si proteine te va ajuta sa dormi mai bine noaptea. Incheie cina cu 2 rondele de ananas pentru digestie si nu uita sa mananci cu cel putin 2 ore inainte de culcare.

Adopta acest stil alimentar timp de 2-3 saptamani si vei vedea diferenta pe cantar si in starea ta de spirit.

Foto: depositphotos.com