Oprah Winfrey spune ca a fost „invinovatita si rusinata” pentru greutatea ei timp de 25 de ani: „A fost un sport national sa se rada pe seama mea”

1
De Georgiana Dorobantu
15 dec. 2023

Oprah Winfrey a vorbit pentru prima data despre efectele pe care le-a resimtit din cauza fluctuatiilor de greutate cu care s-a confruntat de-a lungul anilor.

Starul de televiziune, care implineste 70 de ani in luna ianuarie, a declarat intr-un interviu pentru People ca a fost adesea „invinovatita si rusinata” pentru fluctuatiile sale de greutate corporala, in special in perioada de difuzare a show-ului sau.

„A fost un sport national sa se rada pe seama mea timp de 25 de ani”, a declarat Winfrey pentru People. „Lucrurile care s-au spus despre mine, care mi-au fost spuse, care se spuneau in preajma mea, glumele care se faceau. In ziua de azi nu ai putea sa scapi cu asa ceva”, a continuat vedeta.

Cindy Crawford a criticat-o pe Oprah Winfrey pentru cum a tratat-o la inceputul carierei: „Parca eram un bun mobil”

Un moment care a ranit-o in mod deosebit a avut loc la inceputul carierei sale, atunci cand a intrat in vizorului criticului de moda Mr. Blackwell.

„Am fost pe coperta unei reviste si scria ‘Indesata, demodata si de-a dreptul necizelata'”, isi aminteste Oprah.

„Am acceptat asta si am luat-o ca atare si nu m-am simtit furioasa. M-am simtit trista. Am simtit rusine. Dar nu mi-a trecut prin cap ca as putea sa fiu furioasa. Am inghitit rusinea si am acceptat ca era vina mea”, a mai spus vedeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Punctul de cotitura a venit pentru Oprah in luna iulie a acestui an, cand a filmat o discutie cu specialisti si medici nutritionisti pentru emisiunea Oprah Daily’s Life You Want.

Cum foloseste Oprah mersul pentru a slabi: 7 sfaturi de care sa tii cont si tu

„Obezitatea este o boala. Nu este vorba despre vointa – este despre creier”

„Am avut cel mai mare moment ‘AHA!’ impreuna cu multi alti oameni din audienta”, a spus ea despre discutia care a fost publicata online in luna septembrie. „Am realizat ca m-am invinovatit in toti acei ani ca sunt supraponderala, cand am o predispozitie pe care nici cea mai mare vointa nu o poate controla. Obezitatea este o boala. Nu este vorba despre vointa – este despre creier”, a declarat vedeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Dupa ce a descoperit informatii sustinute de stiinta, Winfrey spune ca „s-a eliberat de rusinea pe aceasta tema” si s-a consultat cu medicul sau, care i-a prescris medicamente pentru slabit. „Acum le folosesc cand simt ca am nevoie de ele, ca pe o unealta de a gestiona greutatea”, a spus vedeta, care a ales sa nu divulge numele medicamentelor pe care le ia.

Lucruri pe care le-am invatat de la Oprah Winfrey. Lectii extrase din cartea sa „Ce stiu cu adevarat”

„Faptul ca exista o reteta aprobata de medic pentru a controla greutatea si a ma mentine sanatoasa, in timpul vietii mele, mi se pare ca este ca o usurare, ca o vindecare, precum un dar, si nu ceva ce ar trebui sa ascund sau pentru care sa fiu ridiculizata din nou. Mi-a ajuns sa fiu pusa la zid de alte persoane si in mod special de mine insami”, a adaugat Oprah.

Foto: depositphotos.com