Creveti cu curry din cartofi dulci si lemongrass, o reteta usoara de vara

1
De Daniela Mitran
12 iun. 2020

Fructele de mare sunt exotice, gustoase, hranitoare si sanatoase! Pot fi o alegere perfecta atunci cand iti doresti un preparat aparte, cand ai invitati la cina sau pur si simplu cand vrei sa te rasfeti cu o reteta diferita! Iar daca vrei sa incerci ceva nou, iti propun sa prepari in alt mod crevetii.

Acesti creveti cu curry din cartofi dulci si lemongrass iti vor satisface pofta de fructe exotice si te vor face sa te simti cu adevarat rasfatata!

Te incurajez sa prepari mai des fructe de mare acasa, deoarece sunt delicioase si mai mult ca sigur iti va face placere sa descoperi retete noi.

Cum sa prepari creveti cu curry din cartofi dulci si lemongrass

Pentru a prepara cei mai buni creveti cu curry din cartofi dulci si lemongrass nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Ingrediente:

  • 2 cepe verzi
  • 500 de grame de cartofi dulci
  • 1 tulpina de lemongrass
  • 1 varza chinezeasca
  • ulei de masline
  • 1 lingura de pasta galbena de curry
  • 1 cutie de lapte de cocos
  • 150 ml de apa
  • sare
  • piper
  • 1 lime
  • 1 pachet de creveti
Preparare:

Pregateste ingredientele proaspete. Spala si curata ceapa verde si asigura-te ca indepartezi partea alba de frunze. Spala si curata cartofii de coaja si taie-i in felii egale. Indeparteaza partea inferioara si frunzele exterioare de la lemongrass si pastreaza sectiunea galbena. Aceasta este folosita si in bucataria thailandeza. Taie sectiunea galbena in lungimi de 4-5 centimetri. Daca iti doresti ca mancarea sa fie mai aromata, poti sa creezi taieturi superficiale de-a lungul fasiilor de lemongrass, deoarece acest truc va ajuta la eliberarea aromei de lamaie.

Dupa ce ai pregatit aceste ingrediente, pasul urmator este sa prepari sosul de curry. Ai nevoie de o tigaie adanca, in care sa adaugi doua linguri de ulei de masline pe care sa il lasi sa se incalzeasca. Adauga pasta de curry si partea alba de la ceapa verde, tocata marunt. Foloseste o lingura de lemn pentru a amesteca ceapa cu uleiul. Este recomandat sa astepti cel putin doua minute pana cand aromele se patrund. Adauga laptele de cocos, insa ai grija sa il torni de la o distanta mai mica. Adauga apoi lemongrass-ul, cartofii dulci si apa. Dupa ce ai adaugat toate ingredientele pentru sos, adauga si putina sare si piper. Lasa tigaia la foc mediu timp de aproximativ 15 minute, timp in care poti sa verici daca sunt suficient de patrunsi cartofii dulci.

Dupa ce cartofii sunt suficient de moi, pregateste crevetii pentru a-i adauga in tigaie. Dupa ce i-ai spalat, sterge-i cu un prosop de bucatarie pentru a elimina excesul de apa. Condimenteaza-i cu sare si piper, apoi adauga-i in tigaie impreuna cu varza chineazeasca, tocata marunt. Acopera tigaia cu o folie de aluminiu si asteapta aproximativ cinci minute. Foloseste o lingura de lemn pentru a amesteca ocazional sosul si crevetii. Odata ce crevetii sunt gata, inlatura lemongrass-ul si adauga sare si piper.

Portioneaza crevetii si serveste-i imediat. Poti folosi la final frunzele de ceapa verde si cateva felii de lime pentru decor.

Foto: Instagram/@goop