Desert sarac in carbohidrati: Bezele cu mousse de ciocolata

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
4 aug. 2019

Caut mereu retete cat mai usoare, mai sanatoase si care sa fie delicioase. Asa am descoperit acest desert sarac in carbohidrati: bezele cu mousse de ciocolata.

Este o reteta sanatoasa, cu un continut scazut de carbohidrati, facuta cu  crema de ciocolata si cocos si servita impreuna cu o bezea coapta. Este foarte usor de preparat si va fi cu siguranta pe gustul tuturor iubitorilor de ciocolata, indiferent de varsta.

Briose cu iaurt si capsune, un desert ideal pentru vara

Ingrediente pentru bezele cu mousse de ciocolata:
Pentru mousse:

-60 ml de lapte de cocos integral;

-40 gr de chipsuri de ciocolata neagra, fara zahar;

-1 lingurita de extract de vanilie;

-1 masura de pulbere proteica cu gust de ciocolata

Pentru bezea:

-1 albus de ou;

-30 gr de stevia;

-1/4 lingurita de bitartrat de potasiu;

Pentru blat:

-120 gr faina de migdale;

-2 linguri de stevia;

-2 linguri de unt sau ulei de cocos;

-1/4 lingurita de sare (nu mai este necesara daca folosesti unt sarat).

Cel mai simplu tort cu ciocolata si zmeura

Mod de preparare:

Pentru blat: Se ia un castron, se pun toate ingredientele si se amesteca impreuna pana cand se obtine un amestec de consistenta nisipului. Se imparte in mod egal in 4 pahare pentru servit si se apasa bine.

Pentru mousse: Se ia o oala mica, se pun la incalzit laptele de cocos si extractul de vanilie. Chipsurile de ciocolata se pun intr-un castron, iar deasupra lor se toarna amestecul incalzit de lapte de cocos si vanilie. Se lasa sa stea 5 minute, apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga pulberea proteica cu ciocolata si se amesteca pana cand se incorporeaza. Se toarna amestecul in mod egal in paharele pentru servit. Se da la frigider pentru 1 ora ca sa se intareasca.

Pentru bezea: Se ia un castron in care se pun ingredientele. Se aseaza deasupra unui vas cu apa care fierbe si se amesteca bine, pana cand indulcitorul este complet dizolvat. Se ia castronul de pe sursa de foc si se continua sa se amestece cu ajutorul unui mixer de mana. Se bate timp de 5-7 minute, pana cand incep sa se formeze varfuri de spuma. Se transfera intr-o punga pentru ornat. Se formeaza bezele deasupra fiecarui pahar cu ciocolata si apoi se foloseste o lampa de bucatarie pentru a coace bezeaua la suprafata.

Se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com