Briose cu iaurt si capsune, un desert ideal pentru vara

1
De Ioana Marosan
15 iun. 2019

Cele mai usoare briose pe care le-ai gustat vreodata!

Toate lucrurile sunt mai usor de facut vara. Inclusiv deserturile. Iar reteta de briose cu iaurt si capsune va fi floare la ureche pentru tine si un deliciu pentru toti cei care vor avea ocazia sa guste rezultatul! 

Atentie mare daca ai musafiri – probabil ca va trebui sa mai faci cateva portii pentru ca toata lumea sa fie multumita! 

Smoothie cu ciocolata, alune si pudra de maca

Ingrediente pentru briose cu iaurt si capsuni:

-80 gr zahar alb;

-1 ou mare;

-60 ml ulei vegetal;

-40 ml lapte;

-1 lingurita de extract de vanilie;

-150 gr de faina alba;

-1 lingurita de praf de copt;

-1/4 lingurita de sare;

-60 ml iaurt (de preferat ar fi sa folosesti iaurt neindulcit);

-120 gr de capsuni, taiate in bucati de marimea unei afine (daca nu ai capsune proaspete, poti sa folosesti capsune congelate);

– 15 gr de zahar pentru pudrare (optional).

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia o tava pentru briose si se tapeteaza usor cu ulei. Intr-un castron se amesteca zaharul, oul, uleiul, laptele si vanilia pana cand se omogenizeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se amesteca bine, pana cand se obtine un aluat omogen, fara cocoloase. 

French toast cu Nutella si capsune

Se adauga iaurtul si apoi se incorporeaza bucatile de capsune. Aluatul obtinut se distribuie in mod egal in formele de briose, care se umplu pana la jumatate. Se mai pot adauga cateva bucatele de capsune deasupra, impingandu-le usor cu degetul in aluat, si se presara cu 1 lingura de zahar.

Tava de briose se da la cuptor timp de aproximativ 25 de minute. Daca folosesti capsune congelate, poti sa o lasi 5 minute in plus. Briosele sunt gata atunci cand scobitoarea iese curate din mijlocul aluatului. Se pot pune intr-un container sigilat cat sunt inca calde, in felul acesta se vor pastra moi. Asta daca nu le mananci pe loc.

Foto: Shutterstock.com