Prajitura vegana cu portocale

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
6 aug. 2019

Foarte aromata, dar cu un gust delicat si racoritor – am spune ca e perfecta pentru sezonul cald, insa o vei adora in orice anotimp!

Aceasta prajitura vegana cu portocale este foarte apetisanta si aromata cu suc proaspat de portocale.

Este un desert usor, vegan, se face repede si simplu si nu are nevoie de inlocuitori pentru ou si unt. 

Ingrediente pentru prajitura vegana cu portocale:

-270 gr de faina alba;

-120 gr de zahar (poti folosi orice fel de zahar preferi);

– 1 ½ lingurite de praf de copt;

-3/4 lingurite de bicarbonats de sodiu;

-90 ml de iaurt vegetal;

-90 ml de suc de portocale, proaspat stors;

Smoothie cu ciocolata, alune si pudra de maca

-60 ml ulei de cocos;

-1/4 lingurite de sare;

-coaja de la 1 portocala;

-1 lingurita de pudra organica de colorant portocaliu.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia o tava de copt, se unge cu ulei de cocos si se lasa deoparte. 

Se ia un castron in care se cerne faina. Se adauga colorantul natural, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si se amesteca bine. Intr-un alt castron se amesteca sucul si coaja de portocala, uleiul si iaurtul.

French toast cu Nutella si capsune

Se adauga ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca bine, pana cand se obtine un aluat matasos.  Se toarna aluatul in tava pregatita anterior. Se coace timp de 50-55 minute sau pana cand la proba aluatului cutitul iese curat din mijlocul acestuia.

Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in tava, apoi se scoate pe platoul de servire.

Foto: Shutterstock.com