Reteta de paste picante cu vodka si sos de rosii a lui Gigi Hadid: O vei gati in fiecare saptamana!

Avatar1
De Irina Constantin
4 sept. 2020

Gigi Hadid a impartasit recent cu urmaritorii ei de pe Instagram o reteta de paste care arata absolut delicios.

Este vorba despre un sos de rosii cu vodka, cremos si picant, servit cu paste conchiglie.

Chiar daca nu ai exact acelasi tip de paste fainoase, poti folosi penne, fusilli, farfalle sau alte paste scurte pe care le ai in bucatarie. Vei fi fermecata de gustul fin si original pe care, cu siguranta, nu l-ai mai intalnit pana acum.

Foto: Instagram/@gigihadid

Iata reteta de paste a lui Gigi Hadid care a cucerit Instagramul!

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 portii din pastele tale preferate
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri ceapa tocata
  • o cana de sos de rosii
  • o lingura de vodka
  • o cana de smantana pentru gatit
  • o lingurita fulgi de chili
  • o lingura de unt
  • sare si piper, dupa gust
  • parmezan (optional)
  • busuioc proaspat (optional)
Modul de preparare:

Pentru inceput, pune apa intr-o oala incapatoare si las-o la foc mare. Cand incepe sa fiarba, adauga un praf de sare si gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca vrei sa obtii paste al dente, lasa-le la fiert cu un minut mai putin decat durata mentionata pe pachet.

Paste cu lamaie si spanac: Un pranz usor si proaspat, gata in 15 minute

Cat timp apa pentru paste fierbe, incinge o tigaie mare si pune uleiul de masline. Toaca ceapa si usturoiul marunt, apoi adauga-le in tigaie. Lasa totul sa se gateasca timp de 1-2 minute sau pana cand ceapa este translucida.

Apoi, adauga in tigaie sosul de rosii si lasa totul sa se gateasca, pana obtii o nuanta caramelizata. Este timpul sa adaugi vodka! Daca nu doresti, poti omite acest pas.

Odata ce alcoolul s-a evaporat, adauga smantana pentru gatit si fulgii de ardei iute. Daca adori mancarea picanta, poti sa suplimentezi cantitatea. Daca nu, adauga doar jumatate de lingurita sau inlocuieste-i cu putin piper. Mai gateste sosul la foc mic, pana cand devine omogen, apoi adauga sare dupa gust. In continuare, pune pastele fierte peste sos, fara sa le scurgi foarte bine. Apa in care au fiert contine amidon, care va oferi un plus de consistenta cremoasa. Adauga si o lingura de unt, apoi amesteca totul si opreste focul.

Pune pastele in boluri, apoi presara deasupra parmezan si busuioc proaspat. Pofta buna!

Foto: Unsplash.com