Mini-tarta cu mango si fructul pasiunii

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
9 sept. 2019

Atunci cand vrei sa te rasfeti si cauti un desert rafinat si cu arome exotice, dar si simplu de preparat, iti recomand sa incerci reteta de mini-tarta cu mango si fructul pasiunii.

Singurul inconvenient este acela ca iti va fi foarte greu sa te opresti din mancat. 

Ingrediente pentru mini-tarta cu mango si fructul pasiunii:
Pentru baza:

-160 gr de alune crude sau coapte, sau orice alte nuci preferi;

-100 gr de curmale fara samburi, inmuiate in apa cel putin 2 ore;

-125 gr de unt de migdale sau orice alt unt de nuci preferi.

4 retete „fara foc” pe care sa le pregatesti cand nu ai chef sa stai prea mult in bucatarie

Pentru umplutura:

-260 gr nuci caju crude;

-150 gr bucati de mango proaspete sau congelate;

-140 ml iaurt de cocos (poti folosi iaurt de soia sau migdale);

-75 ml unt de cacao topit;

-85 ml sirop de artar;

-65 gr de pulpa de fructul pasiunii.

Pentru toppingul de fructe:

-200 gr bucati de mango proaspat sau congelat;

-14 gr de amidon de porumb;

-65 gr de pulpa de fructul pasiunii.

Mod de preparare:

Pentru baza: Alunele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana ajung la dimensiunile unui pesmet. Curmalele se scurg de apa si se pun in robotul de bucatarie impreuna cu untul de migdale. Se mixeaza pana cand se obtine un amestec omogen.

Cea mai buna reteta de salata tabbouleh

Se pune amestecul obtinut in formele de tarta.

Pentru umplutura: Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza pana cand se omogenizeaza. Se toarna amestecul obtinut deasupra bazei si se da la frigider pentru cel putin 6 ore, ca sa se intareasca.

Pentru topping: Se ia o oala mica in care se pun mango si amidonul de porumb. Cu ajutorul unui blender de mana se paseaza mango pana cand obtii un piure. Se pune la foc mediu-mare si se amesteca repede, pana cand incepe sa se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga pulpa de fructul pasiunii. Dupa ce baza s-a intarit suficient, se pune deasupra amestecul de fructe. Se introduce din nou la frigider cel putin 30 de minute, ca sa se intareasca.

Se scoate din tava si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se portioneaza in batoane egale. Se pot servi imediat sau se pot pastra intr-un recipient etans pana la 5 zile.

Foto: Shutterstock.com