Cea mai buna reteta de salata tabbouleh

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
3 sept. 2019

Este usoara si sanatoasa, si poate insoti orice fel de mancare!

Daca iti place bucataria libaneza, atunci probabil ca te-ai indragostit deja de acest preparat. Iti propun sa incerci cea mai buna reteta de salata tabbouleh.

O poti savura ca atare sau impreuna cu un hummus bun sau chiar ca garnitura la un fel principal de mancare. Este delicioasa, sanatoasa si racoritoare, numai buna atunci cand incerci sa scapi de caldura de afara.

Ingrediente pentru cea mai buna reteta de salata tabbouleh:

-60 gr de bulgur fin;

-3 rosii bine coapte, de dimensiuni medii;

-80 ml suc proaspat de lamaie;

Budinca de banane: cea mai usoara reteta

-sare;

-2 legaturi de patrunjel;

-1 legatura mare de menta;

-4 cepe verzi, taiate foarte marunt;

-1 lingurita de condimente allspice;

-5 linguri de ulei extravirgin de masline;

-piper negru proaspat rasnit.

Mod de preparare:

Bulgurul se pune intr-un castron mic si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa sa stea timp de 20-30 de minute, pana cand bulgurul absoarbe toata apa si devine moale.

Bilute vegane energizante cu pulbere de matcha

Rosiile se toaca marunt si se pun intr-un castron mare, impreuna cu toate sucurile. Se adauga sucul de lamaie si bulgurul. Se asezoneaza cu sare si se amesteca bine ca sa se combine.

Patrunjelul se clateste bine in apa rece, se scurge si se toaca marunt. Se procedeaza la fel si cu frunzele de menta.

Patrunjelul, menta, ceapa si condimentul allspice se pun in castronul cu amestecul de bulgur si rosii. Se amesteca bine, iar apoi se adauga uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si piper. Se mai amesteca inca o data si apoi este gata pentru servire. 

Foto: Shutterstock.com