Bilute vegane energizante cu pulbere de matcha

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
29 iul. 2019

Pentru un desert sanatos si energizant iti recomand sa incerci reteta de bilute vegane energizante cu matcha.

Nu contin lapte, nici oua si au un indice glicemic scazut, fiind potrivite pentru cei care urmeaza dieta vegana sau care incearca sa-si limiteze aportul zilnic de zahar.

Sunt gata in mai putin de 10 minute si pot fi savurate intr-o jumatate de ora, deci le poti pregati chiar si atunci cand timpul nu este cel mai bun prieten al tau.

Ingrediente pentru bilute vegane energizante cu matcha:

-80 gr pulpa de cocos neindulcita, razuita;

-20 gr seminte de canepa;

-17 gr pudra vegana de vanilie;

Sarlota de mere. Merge de minune cu inghetata de vanilie

-128 gr de unt de nuci caju coapte;

-64 gr de unt de cocos;

-2-4 curmale fara samburi (daca sunt uscate, se tin 5 minute in apa calduta);

-1-2 lingurite de pudra matcha;

-1/2 lingurita de extract de vanilie (optional);

-56 gr faina de migdale.

Pentru topping (optional);

-32 gr unt de cocos;

-10 gr de pulpa de cocos razuita sau seminte de canepa.

Tarta vegana cu piersici – un deliciu de vara!

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, de preferinta in ordinea inversa enumerarii de mai sus. Se mixeaza impreuna pana cand se obtine un fel de aluat, timp de 3-5 minute. Daca este nevoie, poti sa cureti peretii vasului in timpul mixarii.

Daca amestecul este prea gros sau faramicios se adauga mai mult unt de nuci caju si/sau inca o curmala. Daca amestecul este prea umed, se mai poate adauga faina de migdale. Se gusta amestecul si se asezoneaza conform preferintelor. Poti adauga mai multa pudra de macha, pentru un gust mai intens, curmale daca il preferi mai dulce sau unt de nuci caju daca il preferi mai cremos.

Se ia cate o lingura de aluat si se modeleaza sub forma de bilute, pana cand se epuizeaza tot aluatul.

Bilutele se trec prin fulgi de cocos sau seminte de canepa si se pun la frigider timp de 10-15 minute, inainte de a le trece prin unt de cocos topit.

Se dau din nou la frigider. Sunt gata pentru servire imediat ce sunt suficient de ferme la atingere.tt

Foto: Shutterstuck.com