Sarlota de mere. Merge de minune cu inghetata de vanilie

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
6 iul. 2019

Indiferent de cat de sofisticate sunt gusturile tale, sarlota de mere va ramane intodeauna unul dintre cele mai bune deserturi. 

Il stii din copilarie, atunci cand il facea bunica, apoi a inceput sa-l faca mama si acum este randul tau. Este un desert clasic, delicios, care nu are cum sa dea gres, indiferent de ocazie. Nu este greu de facut si iti va trezi amintiri placute, iar cei care-l vor gusta iti vor aprecia talentele culinare.

Ingrediente pentru sarlota de mere:

-6 mere mari, cum ar fi cele din soiul Granny Smith;

-3 oua mari;

Shake proteic de ciocolata, ideal dupa un antrenament intens la sala

-200 gr de zahar granulat;

-1 lingurita de extract de vanilie;

-125 gr de faina alba;

-scortisoara macinata, pentru decor;

-zahar pudra, pentru decor.

Mod de preparare: 

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. Se ia o tava rotunda, cu diametrul de 18 cm, si se tapeteaza cu hartie de copt. Hartia se unge cu unt, la fel si peretii tavii. Merele se curata, se taie jumatati, apoi se taie in bucati de dimensiuni medii. Bucatile de mar se pun direct in tava de copt.

Se ia un castron mare si, cu ajutorul unui mixer de mana, se bat impreuna ouale si zaharul. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga vanilia si apoi treptat faina, amestecand continuu. Se va obtine un aluat cu o consistenta lichida groasa.

French toast cu Nutella si capsune

Aluatul obtinut se toarna peste merele din tava, folosind o lingura sau o spatula pentru a-l distribui uniform ca sa acopere toate merele.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace timp de 55-60 minute sau pana cand scobitoarea iese curata din mijlocul aluatului. Se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca in tava 10 minute. Apoi se scoate pe un gratar de bucatarie, se desface hartia de copt si se transfera pe platoul de servire. Se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Se serveste calda sau rece.

Foto: Shutterstock.com