Salata care intareste oasele, scade colesterolul si combate anemia

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
17 ian. 2020

Rucola nu este recomandata numai atunci cand vrei sa slabesti.

Frunzele de rucola au numeroase proprietati curative. Mai exact, aceasta are un puternic efect anticancerigen, are putine calorii, dar este bogata in vitaminele E, C, K si A.

Totodata, sunt studii care arata ca rucola poate sa previna degradarea osoasa produsa de procesul natural de imbatranire. In plus, se pare ca tine la distanta osteoporoza.

Iata care sunt beneficiile consumului de rucola:

Poate sa previna problemele renale. Sunt studii care arata ca un consum regulat de rucola poate sa ajute la diminuarea episoadelor de cistita.

Intareste sistemul osos.

Protejeaza stomacul de infectii. Mai mult, regleaza tranzitul intestinal.

Este o sursa bogata de vitamine.

O portie de 200 de g are aproximativ 50 de calorii.

Are foarte multe fibre de aceea si taie senzatia de foame.

Scade nivelul colesterolului.

Contine multi antioxidanti care pot sa previna cancerul.

Frunzele de rucola sunt excelente pentru detoxifierea organismului.

Sunt bune atunci cand o persoana se confrunta cu anemie severa.

Semintele de rucola sunt folosite de secole pentru proprietatile afrodisiace.

Fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale prezente in rucola ajuta corpul sa se curete de toxine.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.