Prajitura cu pepene rosu – o idee geniala si rapida

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
5 iul. 2019

Pepenele rosu nu e doar delicios, ci si plin de vitamine. Ti-am pregatit un desert de sezon pe gustul oricui!

Te pregatesti de petrecere ce ai nevoie de o reteta pentru un desert delicios si racoritor? Atunci prajitura cu pepene rosu este exact ceea ce cauti.

Nu uita sa mananci pepene din plin vara aceasta, pentru ca e plin de vitamine, antioxidanti si… apa, asa ca te ajuta sa te hidratezi mai bine pe vreme de canicula. Vestea buna ca acesta poate fi mancat si in deserturi delicioase, nu doar ca atare – iar noua ne place creativitatea atunci cand vine vorba despre fructele si legumele de sezon.

Asa ca ne-am gandit sa-ti propunem o prajitura care se face cu pepene rosu! Si este foarte simplu de facut, nu necesita coacere, este sanatoasa, racoritoare si ii va surprinde placut pe toti cei care o vor gusta.

Inghetata pe bat cu mango, chilli si ghimbir

Ingrediente pentru prajitura cu pepene rosu:

-1 pepene intreg, cu greutatea de 3-5 kg;

-580 gr de smantana pentru frisca;

-50 gr zahar;

-semintele de la 1 pastaie de vanilie;

-crengute de menta pentru decorare (optional).

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cutit ascutit se taie pepenele la ambele capete, pastrandu-se capetele pentru a fi folosite ulterior. Pepenele se pune in pozitie verticala si se curata de coaja, avand grija sa inlaturam si membrana alba dintre coaja si miez. Se ajusteaza cu grija pana cand capata forma unei prajituri.

Smantana se bate intr-un castron cu ajutorul unui mixer de mana, pana cand incepe sa se ingroase. Se adauga treptat zaharul, iar apoi semintele de vanilie. Se continua mixarea pana cand amestecul devine gros si tartinabil, in jur de 5 minute.

Tarta Clafoutis cu cirese, o prajitura extrem de rapida

Pepenele in forma de prajitura se pune pe un suport de servire si se tapeteaza cu prosop de hartie pentru a elimina excesul de apa. Frisca obtinuta se distribuie uniform pe intreaga suprafata a pepenelui. Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata se decupeaza bile de miez de pepene din cele doua capete pastrate anterior si se pun deasupra impreuna cu cateva crengute de menta. Se pastreza la frigider.

Foto: Shutterstock.com