Beneficiile uimitoare ale consumului de pepene rosu

1
De Cristina Tudor
27 mai 2021

Pepenele rosu este considerat un fruct de vara, aparand la petreceri la piscina si gratare tot timpul sezonului.

Desi este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a va mentine hidratat, exista o multime de alte avantaje pentru sanatate asociate cu acest fruct popular, care nu sunt la fel de cunoscute.

Care sunt beneficiile consumului de pepene rosu? Acest fruct are un continut scazut de calorii, o sursa buna de vitamine C si A si are o multime de beneficii, de la reducerea durerilor musculare si recuperare rapida in urma efectuarii de exercitii fizice la imbunatatirea vederii si a sanatatii pielii.

Planta de pepene rosu, cunoscuta si sub numele stiintific Citrullus lanatus, este un membru al familiei de plante cu flori cunoscuta sub numele de Cucurbitaceae.

1. Poate ajuta la sustinerea imunitatii

In studiile pe animale, consumul de pepene rosu a fost legat de inflamatia redusa si de capacitatea antioxidanta imbunatatita.

Licopenul, unul dintre carotenoizii gasiti din abundenta in acest fruct, are proprietati antioxidante puternice si poate ajuta la reducerea stresului oxidativ. De asemenea, poate ajuta la mentinerea inimii sanatoase, precum si la apararea impotriva anumitor tipuri de cancer, tulburari cardiovasculare, diabet si boli maculare, potrivit unor cercetari recente.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.