Ce contin semintele de pepene rosu si de ce e indicat sa le mananci

1
De Cristina Tudor
3 iun. 2020

Datorita continutului bogat in vitamine si minerale dieta cu pepene rosu reprezinta o adevarata sursa de sanatate!

S-a dovedit stiintific ca persoanele care consuma in mod frecvent pepene verde sunt mai protejate impotriva cancerului. Licopenul, pe langa faptul ca asigura pigmentul pepenelui, este un antioxidant eficient in prevenirea cancerului, in special in cancerul de prostata, cancerul uterin si cancerul esofagian. Prin continutul de citrulina, un aminoacid care dilata vasele sangvine, actioneaza asemanator medicamentelor prescrise pentru tratarea disfunctiilor erectile.

Dar nu doar pulpa pepenelui rosu este utila organismului ci si semintele acestuia. Acestea sunt pline de nutrienti valorosi si pot fi consumate atat crude, direct din pepene, dar si uscate sau coapte, adaugate in salate si alte preparate.

Semintele sunt de culoare neagra, maro sau alba si sunt bogate in vitamina E, triptofan, acid glutamic, lizina tiamina, riboflavina, vitamina B6 si acid pantotenic.

Semintele de pepene rosu

Proteinele din semintele de pepene verde contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici.

Cea mai raspandita vitamina din grupul B, care se afla in semintele de pepene verde este niacina, esentiala pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos, sistemului digestiv si pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.