Copiii sunt viitorul, dar viitorul depinde si de educatia lor. Ajuta un copil sa aiba parte de „Scoala fara pauza”

1
De Teodora Tirca
9 sept. 2021

Facem ceea ce ne cer si au nevoie copiii pentru viitorul lor? Este o prima intrebare pe care ne-o adresam cu doar cateva zile inaintea debutului unui nou an scolar.

Educatia este un element fundamental in dezvoltarea societatii, iar Baneasa Shopping City si asociatia Banca de Bine doresc ca prin intermediul campaniei „Scoala fara pauza”, care face parte dintr-un amplu program dedicat luptei impotriva accesului precar si inegal la educatie al copiilor,sa invite oamenii sa doneze lucrurile de care copiii au nevoie pentru a reveni la scoala din toamna, in contextul in care multi dintre ei nu se mai intorc la cursuri din cauza lipsei de imbracaminte, incaltaminte, rechizite si device-uri tehnologice.

Acesta este si situatia Alinutei, o fetita de numai 6 ani, care viseaza cu ochii deschisi sa mearga in clasa pregatitoare din aceasta toamna.

Locuieste impreuna cu cei 2 frati si cei 2 parinti in Novaci, Jud. Giurgiu. Denis, fratele cel mare are 12 ani si merge la scoala, insa de multe ori lipsurile se resimt. Atat Denis cat si Alinuta isi doresc cate un ghiozdan bine echipat si haine noi.

„Ceilalti copii au haine care arata bine si in plus penarul lor nu este rupt iar asta ma face sa ma intreb daca mai sunt egal cu ei. Imi doresc ghiozdan si caiete pentru noul an scoala. Am avut tableta pentru temele online, dar dupa o luna a trebuit sa o dau inapoi pentru ca se facea cu randul si la un moment dat nu a mai venit randul meu”, marturieste micuta plina de emotie.

Pentru cazuri ca acestea si pentru ca nevoia este atat de mare, Baneasa Shopping City si asociatia Banca de Bine continua campania “Scoala fara pauza”, care face parte dintr-un amplu program dedicat luptei impotriva accesului precar si inegal la educatie al copiilor. „Scoala Fara Pauza” invita oamenii sa doneze lucrurile de care copiii au nevoie pentru a reveni la scoala din toamna, in contextul in care multi dintre ei odata intrati in vacanta nu se mai intorc la cursuri: imbracaminte, incaltaminte, rechizite si device-uri tehnologice.

Prin aceasta campanie, cu totii putem sa ii ajutam pe copiii mai putin norocosi din mediul rural sa sa se bucure de primul clopotel, alaturi de colegii lor.

Inscrie orice bon cu articole pentru copii achizitionate in perioada 20 august – 20 septembrie, iar Baneasa Shopping City va dona un ghiozdan complet echipat. Si, pentru ca fiecare gest incepe o poveste frumoasa, poti dona haine, rechizite sau device-uri potrivite copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani la punctul de colectare Scoala Fara Pauza din parcarea Baneasa Shopping City. Pana la finalul lunii octombrie, de joi pana duminica, oricine poate merge sa doneze intre orele 10:00 si 20:00
Pana in acest moment, am colectat peste 6 tone de imbracaminte, incaltaminte si rechizite.
Impreuna le putem oferi copiilor sansa de a se intoarce in clase din toamna. Cumpara sau doneaza si ajuta-i ca visul lor sa continue!

Pentru mai multe detalii referitoare la campanie, puteti accesa pagina: www.baneasa.ro/scoala-fara-pauza

Foto: PR.